ACTUALITAT: NOTÍCIES

Aquest dijous 14 de setembre la Guàrdia Civil es va acostar a investigar una impremta del municipi de Sant Feliu de Llobregat. Malgrat que no hi van acabar entrant, ja que no disposaven d’ordre judicial, el jovent de la comarca ens vam mobilitzat fins a les seves portes per reivindicar que l’1 d’octubre volem votar amb normalitat.

Després de denunciar que la presència de la Guàrdia Civil és una anomalia democràtica en ple segle XXI, quatre companys de les Joventuts d’Esquerra Republicana han sigut identificats sense motius aparents.   Des de les JERC Baix Llobregat defensarem tantes vegades com calgui la democràcia i la llibertat, dos valors fonamentals que estan en perill a causa de la persecució judicial de l’independentisme i dels organitzadors del referèndum d’autodeterminació.   Seguirem lluitant per construir una República i guanyar-ho tot! L'1 d'octubre el jovent votarem i direm Sí! 

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest matí, les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat hem penjat pancartes en els ponts de les autopistes més concorregudes de la comarca: l’A-2 i la B-23. Una acció enfocada a la mobilització del pròxim 11 de setembre i l’1 d’octubre.

Seguint amb la línia de la campanya presentada el passat 2 de juliol, les pancartes desplegades duien els eslògans “El Baix Llobregat decide República Catalana”, “Diem Sí, Guanyem-ho tot” i “11s: al carrer, 1-O: a les urnes”. L’acció tenia com a objectiu animar a la ciutadania a participar en aquestes dues dates transcendentals pel futur polític de Catalunya. Celebrem l’aprovació de la Llei del Referèndum ahir al Parlament de Catalunya i de la convocatòria del referèndum de l’1-O. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat #DiemSí a la República, ja que és la millor oportunitat que tenim els…

Comparteix: Seguir llegint...

Les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat ens hem sumat, un any més, a la celebració del 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+.

 Enguany hem llençat la campanya #OrgullosesiOrgullosos que durant aquest mes de juny ha estat activa per les xarxes. La campanya ha consistit en un seguit de vídeos que pretenien impactar en pocs segons als i les joves.   El primer vídeo narrava el perquè de la celebració del 28J. Un vídeo històric que, coincidint amb la celebració dels 40 anys de la primera manifestació de l’Orgull LGTBI+ al nostre país, contextualitzava la reivindicació del col·lectiu.   Els següents tres vídeos eren petits fragments que deixaven intuir una història entrellaçada. “Orgulloses amb qui volem”, “Orgullosos on volem” i “Orgulloses perquè volem”…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 27 de juny un jutge va donar la raó a un grup de famílies que van reclamar que l’escola Josep Guinovart de Castelldefels faci el 25% de les classes en castellà a la meitat de les aules.

Aquest recurs presentat per una sèrie de pares s’ajusta a la llei LOMQE, la Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat de l’Educació, una llei imposada per l’ex-ministre Wert i pel govern espanyol que ataca directament al sistema català d’immersió lingüística, l’autonomia del centres educatius i que envaeix les competències traspassades en educació de les què disposa la Generalitat de Catalunya.   Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat denunciem aquest atac que crea problemes on mai n’hi ha hagut i pretén trencar un model educatiu d’èxit que ha permès cohesionar la nostra societat. No ens rendirem:…

Comparteix: Seguir llegint...

Seikos són els guanyadors de la cinquena edició del concurs de música Sona Baix celebrat el dissabte 3 de juny a Sala Salamandra 2 a L’Hospitalet de Llobregat. El grup de música novell Seikos va aconseguir la majoria de vots del públic i del jurat.

David Rodriguez, portaveu de les JERC l’Hospitalet de Llobregat va donar la benvinguda a l’acte i va reclamar que "Hem d’apostar per l'oci i la música en directe si volem deixar de ser una ciutat dormitori i no tancant sales musicals" . Tot seguit, Aniol Costa, portaveu de la regional va afegir que “"Amb el Sonabaix volem donar suport als nous grups del Baix Llobregat que comencen"” i va recordar el sistema de votació i va agrair l’assistència de tots.   Seikos, el grup de música de Sant Feliu de Llobregat, va obrir la nit a Sal Salamandra i, els…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest matí, per ordre de l'Alcalde d'ICV Lluís Tejedor, s'ha desallotjat els acampats de la plataforma Salvem l'Artesà, entre els que hi havia un company de les Joventuts d'Esquerra Republicana El Prat de Llobregat.

Des de fa mesos la plataforma veïnal Salvem l'Artesà ha lluitat per aconseguir que l'edifici històric del teatre no s'enderroqués, tal com pretén dur a terme el pròxim 6 de juny el govern municipal.   Des de les JERC estem preocupats perquè en cap moment s'ha escoltat les demandes ciutadanes que demanen aturar l'enderrocament, rehabilitar l'edifici i obrir un procés participatiu perquè els veïns en decideixin el futur.   Finalment aquest passat cap de setmana un grup de veïns i veïnes es van veure obligats a acampar al pati de l'Artesà per poder-lo protegir però finalment aquest matí els Mossos…

Comparteix: Seguir llegint...

Ja és aquí una nova edició del concurs de música jove del Baix Llobregat. Aquest 3 de juny a L’Hospitalet de Llobregat ens acompanyaran Milenia Band, Atzagaia i Seikos!  

Enguany el concurs de música jove de la comarca se celebrarà el dissabte 3 de juny a la sala Salamandra 2 a partir de les 20:45h. El públic i el jurat decidirà quin serà el grup jove i amateur del Baix Llobregat que tocarà a l'Acampada Jove 2017!   En aquesta edició comptem amb la participació dels grups baixllogregatins: Seikos de Sant Feliu de Llobregat, Milenia Band de Sant Joan Despí i Atzagaia de Martorell.   Després de l'actuació dels tres grups participants, el jurat farà el recompte de vots que decidiran quin és el grup guanyador del SonaBaix 2017…

Comparteix: Seguir llegint...

Tens un grup de música? Sou del Baix Llobregat? Has somiat algun cop en tocar a l’Acampada Jove? Si és així, aquest és el teu concurs. El SonaBaix torna amb més força que mai per impulsar i descobrir grups novells de la comarca.

Des d’avui fins el 22 de maig a les 24h podeu enviar les inscripcions per participar al SonaBaix que se celebrarà el 3 de juny a L’Hospitalet de Llobregat. Consulteu les bases que trobareu a continuació i, si compleixes els requisits, envia’ns un correu a [email protected] Ajuda'ns a apujar el volum de la comarca!

Comparteix: Seguir llegint...

El dissabte 18 de març, les JERC Baix Llobregat vam donar suport a la manifestació organitzada per la plataforma No al Pla Caufuec- Porta Barcelona per aturar aquest pla urbanístic, on van participar 700 persones segons la plataforma.  

Les principals problemàtiques que presenta el Pla Caufec són l'accés a l'habitatge, ja que es preveu la construcció de gairebé 600 habitatges de luxe i només 125 per protecció oficial; conseqüències negatives per la mobilitat de l'entrada de Barcelona, que actualment ja està saturada; el trencament del teixit de comerç local amb la construcció d'un nou centre comercial; i la destrucció de part del Parc Natural de Collserola.   Per tal de revertir les conseqüències demanen al govern municipal d'Esplugues de Llobregat i a l'empresa promotora que s'obri una taula de negociació amb les plataformes veïnals, actualment perseguides judicialment, per…

Comparteix: Seguir llegint...

Cada any les JERC Baix Llobregat commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Enguany, hem realitzat un seguit d’actes simbòlics als municipis de la comarca que consistien en el canvi de noms de carrers i places per noms de dones. L’objectiu de l’acció era acostar la lluita d’aquestes dones a la ciutadania, fer-les visibles i contribuir a la consciència i memòria col·lectiva.

Natividad Yarza Planas, primera alcaldessa escollida democràticament de l'Estat espanyol i militant d'ERC, va ser la dona triada per donar nom a tres carrers de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Sant Boi. Altres dones com Lola Anglada, a Cervelló, Francisca Munné, a Esparreguera, Angela Davis, a L'Hospitalet, o plaça 8 de març a Sant Joan Despí - dedicada a totes les dones que han creat història- són els noms escollits per homenatjar la lluita feminista als municipis del Baix Llobregat.   A més, les joventuts d’esquerra ens hem sumat a la manifestació del 8 de març a…

Comparteix: Seguir llegint...