< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2018
Presentació de la campanya #FreeJunqueras a Sant Vicenç dels Horts

Avui dissabte 10 de febrer s'ha presentat a Sant Vicenç dels Horts, la vila de l'Oriol Junqueras, la campanya Free Junqueras per exigir la llibertat immediata del vicepresident del Govern i del president d’Esquerra Republicana. Les JERC del Baix Llobregat hi hem assistit.

La Plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts s'ha omplert aquest dissabte 10 de febrer per donar inici a la campanya Free Junqueras, engegada des d'Esquerra Republicana per tal d'exigir l'alliberació de l'Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat de Catalunya escollit per la ciutadania.

L'acte, on hi han assistit centenars de persones, ha començat amb la intervenció de Mayte Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, que ha apel·lat a la consciència de la bona gent de l'estat espanyol i de les institucions europees per combatre aquesta flagrant injustícia que pateixen els presos polítics catalans. "La vostra indiferència acaba sent un silenciós suport", ha afirmat.

A continuació, Albert Botran, Marta Vilalta i Albano Dante Fachin han llegit el manifest de l'entitat, que reuneix un moviment cívic i transversal de suport a Oriol Junqueras. Són persones que han coincidit amb el president d'Esquerra Republicana en algun dels seus àmbits d'actuació; ciutadans de Sant Vicenç del Horts, col·legues de docència, alumnes o personal no facultatiu de la UAB, companys dels projectes de divulgació històrica que va fer a mitjans de comunicació, polítics i funcionaris del seu pas com a diputat a Brussel·les i tota la gent que l'ha conegut en l'activitat política, que Junqueras ha desenvolupat sempre a peu de carrer, amb respecte i consideració per tothom i prop de la ciutadania.

Finalment, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha conclòs l'acte, on ha recordat la trobada que ha tingut amb Junqueras a la presó d'Esteremera aquesta setmana. Torrent ha afirmat que "els seus murs no poden empresonar l'anhel de llibertat". Ha conclòs reafirmant la voluntat que "aquest país no es rendirà mai en la defensa dels drets democràtics, de la dignitat i la llibertat" i ha repetit el missatge que li va transmetre al president d'Esquerra Republicana: "Ens conjurem a no defallir fins a la teva llibertat".

Membres de les JERC d'arreu del territori amb els missatges de la campanya #FreeJunqueras. Membres de les JERC d'arreu del territori amb els missatges de la campanya #FreeJunqueras.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/190153

Comparteix: