ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
03.01
2018
Combatim el Consumisme

Aquestes festes estan marcades per un factor important que any rere any segueix en tendència, sigui entre amistats, familia o companys/es de feina: els regals.

​El Nadal és una festa amb molt a celebrar: el cap d'any i un altre que comença, els sopars, la família, la festa i els amics... Això no obstant, aquests darrers anys un nou factor sembla acaparar tot el protagonisme: què seria avui el Nadal sense regals?

Regals, però, que inclouen en les nostres festes un convidat no gaire estimat: el consumisme. I amb ell, tot el que l'acció dels grans mercats imposa en el nostre dia a dia. Hauríem de preguntar-nos si realment desitgem que el nostre Nadal sigui caracteritzat pel que és material, la necessitat de comprar cada cop més, l'encariment dels productes en dates tan importants i la rellevància extrema de les grans marques. Marques i botigues que, alhora, ens saturen amb imatges i models ideals que representen els canons de bellesa occidentals.

Una pressió estètica que suposa una altra forma de violència vers les dones, que cohibeix la diversitat i imposa un model estètic molt perniciós per a la nostra societat. Des de les JERC Viladecans denunciem i ens refusem a que aquesta sigui la imatge del Nadal.

Combatim El Consumisme
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189713 Comparteix: