< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.06
2013
Les JERC Viladecans reclamen un arc de Sant Martí a l'Ajuntament el 28 de juny

Al llarg d'aquestes últimes dues setmanes, gràcies als companys de les JERC Baix Llobregat, la sectorial LGBT d'Esquerra i la Bàrbara Lligadas, secretària de Política Municipal d'ERC Viladecans; les JERC Viladecans hem pogut preparar una petició formal a l'Alcalde i la Regidora d'Igualtat per a què el Ple municipal s'adhereixi a la celebració del 28 de juny (Dia internacional de l'Orgull de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals) i col·loqui una bandera o un penó amb l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament.

A través de les converses mantingudes amb Verónica Arasil, Regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Viladecans, s'ha arribat a un acord per a què el ple es posicioni i doni suport a les diverses celebracions i actes de reivindicació. Malauradament, però, no consideren addient col·locar un distintiu a l'Ajuntament amb l'arc de Sant Martí, ja que argumenten que suposaria un precedent per a totes les manifestacions a què l'Ajuntament dóna suport, tot posant d'exemple les reivindicacions contra el tancament de l'Hospital de Viladecans. Com a contraproposta, la Regidoria d'Igualtat ha suggerit col·locar a l'entrada i a la sortida de Viladecans dues pancartes donant suport a la jornada pagades per les forces polítiques que hi donessin suport i on apareixerien els seus logotips.

Des de les JERC Viladecans agraïm la voluntat d'entesa de la regidora, però desestimem la contraproposta perquè, si bé entenem que acceptar tot tipus de símbols reivindicatius en equipaments municipals seria una pràctica inassumible; creiem que cal establir diferenciacions. El 28 de juny és una jornada commemorativa/reivindicativa a nivell internacional, que comporta la defensa dels drets humans, la defensa dels drets d'un ampli col·lectiu que encara avui en dia pateix greus discriminacions.

A més a més, no trobem adient que es faci partidisme d'una jornada de lluita social en què gent de moltes ideologies ha lluitat unida sense cap altre estandard que no fos un triangle rosa o un arc de Sant Martí.

Així doncs, les JERC Viladecans mantenim ferma la nostra decisió de demanar una bandera o un penó amb l'arc de Sant Martí aquest 28 de juny i serem al Ple Municipal del proper dijous, 27 de juny per donar suport al posicionament del Ple Municipal en favor dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/161405

Comparteix: