< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.07
2017
LES JERC VILADECANS PRESENTEN UNA MOCIÓ CONTRA LES AGRESSIONS MASCLISTES EN LES FESTES ORGANITZADES PER L'AJUNTAMENT.

EL DIJOUS 27 DE JULIOL LES JERC DE VILADECANS VAN PRESENTAR UNA MOCIÓ PER LA CREACIÓ D'UN PROTOCOL EN REBUIG DE LES AGRESSIONS MASCLISTES A LES FESTES ORGANITZADES PER L'AJUNTAMENT DE VILADECANS.

 

Les agressions sexistes són una constant a la vida de les dones, i sobretot si parlem de sortir de festa per la nit, on la por i la inseguretat es multipliquen.

L'agressió és masclista quan aquesta ve donada per la condició de gènere de la víctima, la seva orientació sexual o l'aspecte físic segons els cànons de bellesa establerts. El tipus d'agressió varia, pot ser verbal (amb comentaris sobre l'aspecte físic o la condició de gènere, els quals poden arribar a ser molt ofensius i incòmodes.), física (amb tocaments no desitjats, violacions, etc.), psicològica (amb amenaces, intimidació, humiliació, etc.) o social (amb micromasclismes que es desvaneixen en una bomba de fum creada a partir de l'ambient, on trobem bromes de malt gust, acudits o humiliacions patriarcals).


 

Cada dia més dones són assetjades per la seva condició, i a les festes majors, festes de barri, discoteques, bars d'ambient no trobem cap tipus d'ajuda per a les víctimes d'agressions sexistes. Per això, des de les JERC de Viladecans hem volgut fer una moció per combatre amb l'assetjament patriarcal a les festes creades per l'ajuntament i poder combatre amb el masclisme per crear un ambient segur als carrers.


 

També, és un acte masclista considerar que només hem d'atendre a les dones assetjades quan han sigut violades i no quan un home no para d'agredir verbalment a una noia pel carrer o quan un grup de nois humilia a una noia davant de tothom perquè el seu cos no és normatiu; entre d'altres moltes situacions que es donen dia a dia de manera constant.


 

És hora de deixar de silenciar a les víctimes i de normalitzar els micromasclismes, per això presentem una sèrie d'acords que esperem veure en acció a la propera festa major al setembre.


 

Acords:


1- Refermar la condemna de l'Ajuntament a totes les formes de violències que pateixen les dones i reconèixer el dret d'aquestes a viure sense violència masclista.

2- Elaborar, o bé emmarcar i diferenciar dins el protocol d'Actuació i Atenció a les Dones i als seus fills en situació de Violència Masclista de Viladecans, un Protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments del municipi.

3- Elaborar aquest protocol de forma participativa, implicant a totes les entitats, els agents involucrats i els espais dels esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat.


 

4- Posar l'accent en les accions de sensibilització i prevenció, a les escoles i dins de la pròpia Administració Pública. Al butlletí municipal, a les xarxes, als llocs d'interès per als joves, etc.

5- Crear punts d'informació i atenció a diferents llocs on es desenvolupen les festes o esdeveniments.

6- Traslladar aquest protocol a tots els implicats en el desenvolupament de grans esdeveniments festius a la ciutat.

Autora: Andrea Artero Autora: Andrea Artero
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188685

Comparteix: