< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.01
2008
Els Nous Catalans i la Participació Política, un èxit fruit de l'interès del tema

El passat divendres 14 de desembre es va celebrar a la biblioteca de Viladecans l'acte "Els nous catalans i la participació política". L'acte va consistir en una taula rodona formada per l'Anna Simó, ex-consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i Vicesecretària d'Acció política a Esquerra; la Saloua El Gharbi, responsable dels programes de Drets humans i diversitat cultural d'UNESCO; i la Bàrbara Lligadas, portaveu de JERC Viladecans.

Després de la introducció de la portaveu, que va donar la benvinguda al públic assistent i va recordar que aquesta jornada obria un parèntesi en el tema del curs, ja que per motius d'agenda aquest acte no es va poder realitzar el curs passat, Lligadas va destacar l'interès del tema i la vàlua personal i professional de les dues ponents. Després d'explicitar l'orgull de formar part d'una taula integrada exclusivament per dones per tractar un tema que no té res a veure amb el gènere, la portaveu de les JERC Viladecans va donar la paraula a l'Anna Simó, que ens va explicar com Esquerra enfoca el repte de la immigració, remarcant que cal assolir una bona integració, garantir als immigrats uns bons drets i també deures i eliminar els prejudicis i falsos tòpics. Simó va destacar l'important paper que juga la participació política a l'hora d'assolir aquests objectius i va insistir en recordar que la participació política és molt més àmplia, disposa de molts més mecanisme, que el vot.

Posteriorment la Saloua El Gharbi va parlar des de la seva experiència professional i des de la seva experiència personal, com a dona que va immigrar fa molts anys a la societat catalana de la qual sent sent plenament integrada, a pesar dels prejudicis i tòpics que sovint ha de fer front. D'aquesta manera, El Gharbi, va aconseguir fer conèixer la realitat que viu qualsevol immigrant quan arriba al nostre país, proposant solucions vinculades a la participació política.

Després de les intervencions de les ponents de la taula rodona, es va obrir un torn obert de paraula entre el públic, el qual va ser molt participatiu i va compartir les seves impressions sobre el tema amb la resta i va plantejar dubtes a les ponents. D'aquesta manera, les JERC vàrem assolir els objectius que sempre ens plantegem quan muntem un acte d'aquestes característiques, que són: posar sobre la taula temes d'interès per a la ciutadania viladecanenca, proporcionar arguments que complementin la formació del públic assistent i crear un debat que els enriqueixi.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/161395

Comparteix: