Si ets major de 16 anys i estàs empadronat a Santa Cristina d'Aro, recorda que ja pots votar les 12 propostes pel pressupost del municipi.

Pots votar electrònicament donant-te d'alta a la web participa.santacristina.cat o presencialment anant a l'Ajuntament o al Pavelló. Tens temps fins diumenge 23 d'octubre. No esperis més, i participa!

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dissabte 15 d'octubre vam retre homenatge al President Lluís Companys amb els companys d'ERC Castell-Platja d'Aro i S'Agaró.

L'acte va tenir lloc a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro i va comptar amb les intervencions del senador d'ERC i jutge Santiago Vidal i de l'autor del llibre "Retrat d'un magnicidi: Les últimes hores del President Companys", Jordi Finestres. També van intervenir membres de la secció local d'ERC Castell Platja d'Aro. A l'acte hi van assistir més de 150 persones.

Comparteix: Seguir llegint...

Un any més, les JERC Vall d'Aro i ERC Castell Platja d'Aro i S'Agaró retrem un emotiu homenatge al President Lluís Companys, assassinat pel feixisme espanyol.

L'acte tindrà lloc a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro el proper dissabte 15 d'octubre a les 20.00h. Enguany comptarem amb la inestimable presència del senador i jutge Santiago Vidal, com ja sabeu, inhabilitat per a l'exercici del seu càrrec pel fet d'haver redactat un esborrany de Constitució Catalana; i de Jordi Finestres, escriptor i autor del llibre "Retrat d'un magnicidi: Les últimes hores del President Companys". També intervindran membres de la secció local d'ERC Castell Platja d'Aro, i en acabar l'acte, compartirem un refrigeri a peu dret. Us hi esperem!

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Les JERC Caldes de Malavella hem organitzat un col·loqui-debat per tractar el fenomen de la prostitució. Un debat que ha comptat amb ponents que han tractat el tema des de visions oposades: Amparo Ardanuy, de la plataforma de dones de Blanes, amb una visió abolicionista i Valérie May, Ariadna Cases i Saisei Chan, com a col·lectiu Trabajadoras Sexuales en Lucha que defensa la despenalització de la prostitució. 

Ardanuy ha iniciat el debat explicant que la posició abolicionista no és il·legalitzadora, ja que defensa l’erradicació de la prostitució, i simplement prohibint l’activitat no s’aconseguirà. A més, ha defensat que des d’un punt de vista feminista, s’ha de vetllar per aconseguir que les relacions entre les persones s’estableixin en condicions basades en la igualtat. Creu, a més, que això no es pot aconseguir basant les relacions en la mercanitilització, i que la compravenda de relacions sexuals suposa el segon màxim exponent de la violència masclista, després del feminicidi.   Per altra banda, el col·lectiu les representants del col·lectiu Trabajadoras…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 17 de febrer, el Consell Nacional de les JERC va aprovar per unanimitat la següent resolució presentada per la federació regional de les JERC Comarques Gironines en suport als activistes de l'Espai Antiracista Girona -Salt encausats per delictes d'odi per un regidor de Plataforma per Catalunya. 

Resolució en suport als activistes de l’Espai Antiracista Girona-Salt denunciats per delicte d’odi pel regidor de PxC de Salt, Sergio Concepción Plataforma per Catalunya és un partit nascut el març del 2002 sota una ideologia d’extrema dreta, que propaga un discurs xenòfob en contra de la immigració. El municipi de Salt és una de les poblacions que més va créixer el segle passat i a l’inici del segle XXI, i registra la densitat de població més alta de les Comarques Gironines (4.493 persones per km2, Idescat, 2017), i un elevat tant per cent d’immigració (el 37,39% sobre el total de…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC de Figueres hem organitzat una trobada a la plaça de l'Ajuntament, on els candidats de les JERC de la demarcació de Girona (Judit Calveras, Sergi Quiñones i Mariona Vilarroya) han exposat les intencions d'activar la República a partir de les eleccions imposades del proper 21 de Desembre.

Sergi Quiñones ha explicat que el jovent hem de ser a les institucions "per implementar una república que ens posi al centre de les decisions polítiques i parlamentàries". A més, ha explicat que "volem que els departaments de joventut d'arreu, i a tots els nivells de l'administració es segueixin nodrint de la realitat que viu dia a dia el jovent".   La candidata Mariona Vilarroya, creu que "cal posar l'atenció al carrer". Les JERC participarem de tots els espais d'actuació proposats per altres actors del moviment independentista "per mantenir la mobilització popular cívica i pacífica tal com hem fet fins…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest dissabte 25 de novembre, les JERC de Cassà de la Selva hem organitzat un acte per denunciar qualsevol tipus de violència de gènere. En aquest han participat 14 militants i simpatitzants de la secció local i una cinquantena de ciutadans. L’acte ha consistit en deixar la mà pintada amb lila empremtada a una pancarta.

A les 9h del mati hem començat els preparatius, per tal de tenir-ho tot muntat a les 10h que era la hora oficial que començava l’acte. Durant tot el matí s’ha anat apropant gent interessada en saber què fèiem exactament i els hi hem explicat que era el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i que, com a acte simbòlic, fèiem una pancarta amb el missatge "Sigues lliure". amb l'ajut de dels veïns i veïnes del poble. Finalment, l’acte ha conclòs a les 12h ja que la situació meteorològica ens ha impedit continuar, ja que ha començat a ploure. Afortunadament, la pancarta ja estava completament pintada. Estem…

Comparteix: Seguir llegint...