Si ets major de 16 anys i estàs empadronat a Santa Cristina d'Aro, recorda que ja pots votar les 12 propostes pel pressupost del municipi.

Pots votar electrònicament donant-te d'alta a la web participa.santacristina.cat o presencialment anant a l'Ajuntament o al Pavelló. Tens temps fins diumenge 23 d'octubre. No esperis més, i participa!

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dissabte 15 d'octubre vam retre homenatge al President Lluís Companys amb els companys d'ERC Castell-Platja d'Aro i S'Agaró.

L'acte va tenir lloc a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro i va comptar amb les intervencions del senador d'ERC i jutge Santiago Vidal i de l'autor del llibre "Retrat d'un magnicidi: Les últimes hores del President Companys", Jordi Finestres. També van intervenir membres de la secció local d'ERC Castell Platja d'Aro. A l'acte hi van assistir més de 150 persones.

Comparteix: Seguir llegint...

Un any més, les JERC Vall d'Aro i ERC Castell Platja d'Aro i S'Agaró retrem un emotiu homenatge al President Lluís Companys, assassinat pel feixisme espanyol.

L'acte tindrà lloc a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro el proper dissabte 15 d'octubre a les 20.00h. Enguany comptarem amb la inestimable presència del senador i jutge Santiago Vidal, com ja sabeu, inhabilitat per a l'exercici del seu càrrec pel fet d'haver redactat un esborrany de Constitució Catalana; i de Jordi Finestres, escriptor i autor del llibre "Retrat d'un magnicidi: Les últimes hores del President Companys". També intervindran membres de la secció local d'ERC Castell Platja d'Aro, i en acabar l'acte, compartirem un refrigeri a peu dret. Us hi esperem!

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Les JERC de Figueres hem organitzat una trobada a la plaça de l'Ajuntament, on els candidats de les JERC de la demarcació de Girona (Judit Calveras, Sergi Quiñones i Mariona Vilarroya) han exposat les intencions d'activar la República a partir de les eleccions imposades del proper 21 de Desembre.

Sergi Quiñones ha explicat que el jovent hem de ser a les institucions "per implementar una república que ens posi al centre de les decisions polítiques i parlamentàries". A més, ha explicat que "volem que els departaments de joventut d'arreu, i a tots els nivells de l'administració es segueixin nodrint de la realitat que viu dia a dia el jovent".   La candidata Mariona Vilarroya, creu que "cal posar l'atenció al carrer". Les JERC participarem de tots els espais d'actuació proposats per altres actors del moviment independentista "per mantenir la mobilització popular cívica i pacífica tal com hem fet fins…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest dissabte 25 de novembre, les JERC de Cassà de la Selva hem organitzat un acte per denunciar qualsevol tipus de violència de gènere. En aquest han participat 14 militants i simpatitzants de la secció local i una cinquantena de ciutadans. L’acte ha consistit en deixar la mà pintada amb lila empremtada a una pancarta.

A les 9h del mati hem començat els preparatius, per tal de tenir-ho tot muntat a les 10h que era la hora oficial que començava l’acte. Durant tot el matí s’ha anat apropant gent interessada en saber què fèiem exactament i els hi hem explicat que era el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i que, com a acte simbòlic, fèiem una pancarta amb el missatge "Sigues lliure". amb l'ajut de dels veïns i veïnes del poble. Finalment, l’acte ha conclòs a les 12h ja que la situació meteorològica ens ha impedit continuar, ja que ha començat a ploure. Afortunadament, la pancarta ja estava completament pintada. Estem…

Comparteix: Seguir llegint...

Una vintena de dones van participar el passat 25 de novembre al taller d'autodefensa feminista organitzat per la secció local de les JERC Girona en motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Amb aquest taller vam voler donar eines a les dones per poder enfrontar-se a la violència física, el cim de l'iceberg de la violència masclista.

El taller va dur-se a terme als dojos UFAM Internacional, situats al carrer Maluquer Salvador. Lili Sabino, segon dan i experta en diverses arts marcials, va ensenyar a les assistents diferents tècniques de supervivència i per defensar-se davant les agressions físiques de forma efectiva. A més, Sabino també va explicar el seu testimoni personal com a víctima de violència masclista i com va aconseguir sortir d'aquella lamentable situació. Les joventuts republicanes de Girona seguirem combatent la violència masclista. Els 24 feminicidis que hi ha hagut als Països Catalans des de principis d'any són tan sols la punta de l'iceberg de…

Comparteix: Seguir llegint...

Aquest dissabte 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, des de les Jerc Olot vam proposar fer un petit acte a favor de la causa. Se’ns va acudir la idea de realitzar alguna activitat on els olotins i olotines poguessin participar de forma activa i alhora fer-nos visibles per a totes i tots que volguessin unir-se. Així que vam decidir elaborar una pancarta feminista on totes aquelles persones que volguessin ajudar a realitzar-la ho poguessin fer a partir de les seves pròpies mans. 

A partir de les nostres xarxes socials vam fer una crida als ciutadans i ciutadanes d’Olot per tal de reunir-nos tots a les 16h a la Plaça Major de la ciutat. L’objectiu era que amb pintura lila, el color simbòlic feminista, les persones voluntàries havien de pintar-se les mans d’aquest color i estampar-les a la pancarta, d’aquesta manera podríem tenir la nostra pancarta base amb totes les mans liles en ella. A partir d’una idea fàcil, entretinguda i divertida, podíem tenir una pancarta simbòlica amb l’ajuda dels propis olotins i olotines i alhora conscienciar i fer visible la causa contra…

Comparteix: Seguir llegint...