< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.07
2017
A Sant Andreu ens mobilitzem en contra dels Legionaris! #niasantandreunienlloc

Les JERC Sant Andreu ahir, dissabte dia 1 de juliol de 2017, vam estar presents a la manifestació en contra de l’exposició militarista per part de la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios, impulsada per “Sant Andreu Antifeixista”.
Començant a Plaça Orfila, llegint el manifest -que adjuntem al final-, prop d'un centenar de persones ens hem encaminat cap a les Casernes, on ens hem deixat clar un cop més que el feixisme no té lloc ni a Sant Andreu ni enlloc. 
La Plataforma Sant Andreu Antifeixista, que agrupa diferents entitats i agrupacions polítiques, de la qual les JERC formem part des de la seva creació, ha impulsat aquesta acció per mostrar el rebuig envers l‘exposició que tenia lloc a les Casernes de Sant Andreu, i també en contra dels Legionaris a Sant Andreu com a la resta de la ciutat de Barcelona! 
Ens manifestarem, cridarem i lluitarem, perquè Sant Andreu sigui la tomba del feixisme! #niasantandreunienlloc
Adjuntem el manifest, proporcionat per l’assemblea antifeixista de Sant Andreu.

Sobre el general Millán-Astray, fundador de la legió i cap de Premsa i Propaganda durant la dictadura franquista:
“El general Millán-Astray es un invalido. No es preciso que digamos esto con un tono más bajo. Es un invalido de guerra. También lo fue Cervantes. Pero desgraciadamente en España hay actualmente demasiados mutilados. Me atormenta pensar que el general Millán-Astray pudiera dictar las normas de la psicología de la masa. Un mutilado que carezca de la grandeza espiritual de Cervantes, es de esperar que encuentre un terrible alivio viendo cómo se multiplican los mutilados a su alrededor…
Venceréis, porque tenéis sobrada fuerza bruta. Pero no convenceréis. Para convencer hay que persuadir, y para persuadir necesitareis algo que os falta: razón y derecho en la lucha…”
Miguel de Unamuno el 12 de octubre de 1936 paranimf de La universitat de Salamanca.
 
Aquest espai de Sant Andreu, davant del qual ens trobem, en lloc d’estar sent destinat immediatament a equipaments municipals i serveis públics, fruit de l’esforç de la ciutadania (traducció dels impostos); des de l’octubre de 2013 gràcies al consorci de la zona franca i amb a complicitat de l’ajuntament, esta sent destinat a que aguantem l’apologia del bel·licisme i del totalitarisme.
 
Cedit gratuïtament a l’Hermandad de los Antiguos Legionarios de Barcelona, aquest espai es un cau de feixistes dedicats a defensar la disculpa i l’orgull de la guerra. Un llot on recorden temps de profund ultratge als defensors de la llibertat i de la convivència entre els pobles. Un forat on fan ostentació de l’autoritarisme. Aquesta colla representen un temps on la força de les armes es va imposar a la voluntat d’un poble republicà i democràticament sobirà.
 
Les guerres i el militarisme son imposades per estructures de poder allunyades de la ciutadania i de la seva voluntat. Els exèrcits no defensen a la ciutadania sinó uns interessos capitalistes d’una minoria explotadora, colonialista i imperialista, que abusa i utilitza als habitants del planeta com si fossin peons d’un tauler d’escacs, arrasant amb els recursos naturals. La guerra i els exèrcits que hi participen, son una fabrica d’horror i d’injustícia. Com doncs, es pot enaltir qualsevol cosa que tingui a veure amb això?
Prou! No volem cap exaltació del militarisme, ni del feixisme, ni de res que ens ho recordi. Tot allò castrense ens castra.
 
A Sant Andreu som i serem cercadors de la pau, l’acollida, el diàleg i la tolerància. Estem al costat de les persones refugiades i de la fraternitat entre els pobles. A favor de la diferencia i la diversitat  entre les persones i la seva convivència. Amb la unió entre els pobles organitzats contra la tirania.
No passaran!
 
                                                                                                                                  Assemblea Sant Andreu antifeixista

#niasantandreunienlloc JERC Sant Andreu #niasantandreunienlloc JERC Sant Andreu
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188604

Comparteix: