< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2007
Trenquem barreres: avancem cap a la igualtat

Moltes malalties generen una disminució física degut a la pròpia simptomatologia i la pròpia evolució de la malaltia, però també cal mencionar les disminucions físiques provocades per accidents o lesions. Avui en dia, els accidents de trànsit ocupen el primer lloc entre les causes de disminucions físiques, seguida pels accidents laborals. Per tant, caldrà tractar aquests aspectes i sensibilitzar la ciutadania per tal d'evitar els riscos que poden conduir a la greu problemàtica de patir una disminució física.

Tetraplègies, paraplègies, amputacions, malformacions genètiques i lesions greus, entre altres, porten a una minusvalidesa que afecta greument l'autonomia del o la discapacitada. Si, a més a més, li sumem els impediments amb que es troben, ens adonarem de la dimensió del problema. Mobilitat, món laboral, sanitat, educació o habitatge són diferents àmbits on les persones amb disminucions físiques encara pateixen greus discriminacions i, per això, des de les JERC Sant Andreu iniciarem una campanya per tal de sensibilitzar la població, denunciar aquestes problemàtiques (per exemple, les barreres arquitectòniques) i escoltar aquells i aquelles que sovint es veuen menystingudes només pel fet de patir aquesta problemàtica.  

És per això que les JERC Sant Andreu hem iniciat aquesta campanya, per tal de sensibilitzar la població sobre la realitat que pateixen les persones amb disminucions físiques durant el seu dia a dia. D'aquesta manera, aquest setembre iniciem una campanya que abarcarà diferents àmbits amb xerrades, videofòrums, accions i actes al carrer; per tal de denunciar els dèficits que encara estan presents en els nostres carrers i en la nostra societat en aquesta matèria.

Des de les JERC Sant Andreu tenim la voluntat de treballar amb i per la ciutadania, i per tant, durant aquesta campanya treballarem amb diferents associacions i entitats així com amb persones afectades, que ens ajudaran a entendre el problema i ens podran oferir la seva visió de la realitat a través dels nostres actes.

Alhora, volem seguir utilitzant les institucions com a front per combatre la injustícia, i per tant, emprendrem un camí per aquesta via per denunciar els dèficits de mobilitat que encara patim en el transport públic.

Finalment, volem convidar a tot el jovent i la ciutadania en general, a col.laborar en el nostre projecte, per tal de construir entre tots i totes una nova realitat, igualitària i justa per tothom.

Trenquem barreres: avancem cap a la igualtat!

Segueix informant-te al nostre web periòdicament i participa en actes i protestes per tal de fer un pas endavant cap a la igualtat!

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/156645

Comparteix: