< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2008
Socialitzem la llibertat: destruïm les desigualtats!

“SOCIALITZEM LA LLIBERTAT: DESTRUÏM LES DESIGUALTATS!”
Les darreres transformacions econòmiques produïdes pel capitalisme estan contribuint al allunyament de l'anomenat Estat del Benestar. El sistema econòmic està canviant a nivell mundial, i el poble dels Països Catalans n’ha de ser conscient.
La crisi financera i social que vivim no és més que la culminació d’un sistema erroni fallit. La combinació de l’acumulació de capital i el trencament del sistema financer ha propiciat que aquesta caiguda progressiva tingui un potencial destructiu tan greu.
A l’Estat espanyol,  el govern del PSOE proposa una gestió de la crisi incompatible amb els necessaris canvis socials, fiscals i ecològics; i Catalunya no té prou poder per decidir. La crisi no és només per la conjuntura internacional i el preu del petroli. És també per l´esgotament d´un model econòmic, laboral i social, fràgil i injust.
Aquesta situació ens ha de fer donar un pas endavant en les nostres reivindicacions. No n’hi ha prou amb defensar els nostres interessos puntuals, no n’hi ha prou amb defensar els nostres drets immediats: cal prendre la iniciativa.
La gent dels Països Catalans hem d'adonar-nos del nostre paper històric fonamental, de la nostra força real per canviar la història. Hem de plantejar-nos de nou les nostres pròpies alternatives i assumir que la superació total d'aquest sistema és fonamental per garantir un present i un futur digne per a tothom.  I el jovent n’ha de ser una peça clau.
Les JERC assumim la lluita pel socialisme com a posició més realista per la classe treballadora ja que continuar buscant un rostre humà al capitalisme és més còmode políticament, però impossible a nivell pràctic.
Hem d'anar endavant. Hem de prendre consciència de la necessitat de poder decidir directament sobre el nostre futur, de posar les bases d'una autèntica democràcia i, per tant, assumir com a fonamental la nostra presa del poder real econòmic, polític i social.
Hem d’assumir la necessitat de produir un canvi social, de deixar enrera el capitalisme destructiu i caduc i construir el socialisme als Països Catalans, ja que la independència política de la nostra terra ens donarà la possibilitat d'obrir un procés de transformació profunda de la societat.
Des de les JERC Sant Andreu creiem que un altre món és possible, però a condició que totes les forces ens mobilitzem tant al carrer com a les urnes. L’alternativa al capitalisme torna a aixecar el cap: una societat socialista i democràtica, autogestionada, internacionalista, sense explotació ni discriminació, basada en un desenvolupament sostenible i oposat a un model de creixement que amenaça el planeta. Tots i totes n’hem de formar part, ara és el moment.
On hi ha opressió hi ha resistència. On hi ha resistència, hi haurà el triomf!
Per uns Països Catalans independents i socialistes,                                                          Socialitzem la llibertat: destruïm les desigualtats!
 
Assemblea de les JERC Sant Andreu,                                                                      
19 d’octubre de 2008, PPCC

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/156655

Comparteix: