< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.04
2017
14 d'Abril: A per la III República, la catalana!

Aquest article d'opinió és el primer d'una sèrie que anirem publicant cada quinze dies escrits per diferents militants de la Seccio Local. En aquest cas l'article està escrit per Albert Gómez i està redactat en el marc del 14 d'abril, proclamació de la II República.

Avui, 14 d'Abril, fa 86 anys Lluís Companys hissava la bandera republicana i Francesc Macià proclamava la República Catalana dins la Federació Ibèrica al balcó de la Generalitat de Catalunya. Hores després Alfons XIII abandonava el tro, el clam republicà s'extenia i ressonava per totes les ciutats de l'Estat i naixia la Segona República Espanyola.

a Segona República simbolitzava la voluntat d'acabar amb un règim antidemocràtic, centralista, oligàrquic i amb l'esglèsia i l'exèrcit intervenint de manera constant en la vida pública i política dels ciutadans. La República fou l'esperança de molts obrers i petits burgesos que veien en el nou sistema l'esperança d'una vida millor, digne i més justa.

86 anys després som hereus del somni que els nostres avis i àvies van perseguir i defensar amb la vida davant les tropes sublevades liderades pel tirà Francisco Franco. Som hereus del projecte dels vençuts, d'una generació que els van robar l'esperança i els van prohibir tornar a somniar. Creiem i defensem que una república és molt més que no tenir rei, creiem en els valors que representa: La llibertat, la igualtat i la fraternitat.

Ara és l'hora de trencar amb el règim del 78, un règim obsolet i amb pudor de claveguera que ha servit perquè els grans poders seguissin jugant amb els nostres diners. Ha arribat el moment de fer un pas endavant i proclamar la Tercera República: La República Catalana. És l'hora que els vençuts vencem, és l'hora de recuperar l'esperança republicana de fa 86 anys i construir una nova república socialment justa i feminista.

Des de les JERC Sant Martí estem convençuts que és el moment de retornar a un model de progrés i esperança de la classe treballadora, i estem ben segurs que sota del paraigua d'aquest estat antic no serà possible. Defensem la República com a eina per lluitar per totes les causes justes, i lluitarem fins al final per a garantir que el procés no es quedi en un simple canvi de banderes.

Fa 86 anys, ara, i sempre: República!

14 d'Abril, 86 anys de la proclamació de la II República. 14 d'Abril, 86 anys de la proclamació de la II República.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187823

Comparteix: