< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.05
2017
1 de Maig: Les JERC Sant Martí diem prou a la precarietat!

Aquest article d'opinió forma part d'una sèrie que anirem publicant cada quinze dies escrits per diferents militants de la Seccio Local. En aquest cas l'article està escrit per Miquel Artigas i està redactat en el marc de l'1 de Maig: Dia del treballador.
Podeu llegir l'article anterior aquí.

Avui dia 1 de maig recordem totes aquelles víctimes del sistema capitalista que van deixar les seves vides per a aconseguir un estatus de dignitat en el treball. Grans fites aconseguides com el dret a atur, el dret a vacances, la jornada de 8 hores i uns sous dignes, entre d'altres. Ara, centenars d'anys després, tots aquests drets perillen.

En ple 2017 la situació laboral al nostre districte segueix sent dramàtica: a poc a poc es van recuperant, els llocs de treball que hi havia abans de la crisi, però amb una diferència, la precarietat.

Tenim un districte molt afectat per les desigualtats i on l'atur juvenil és una de les problemàtiques cabdals de la ciutadania. Un jove té greus dificultats per a poder compaginar feina i estudis avocant això sovint en l'abandonament dels estudis.

Des de les JERC Sant Martí reclamem a l'ajuntament de Barcelona que implementi un Pla Jove d'Ocupació amb totes les garanties de creació de llocs de treball de qualitat.

En la mateixa línia creiem que cal donar impuls a la formació professional pública, instal·lant un nou centre per a formar tots aquell jovent del districte que no pot pagar una concertada i ha de marxar a fora dels seus barris.

També instem a l'ajuntament a què es reuneixi amb la plataforma Anem A Mil, per a implementar les reformes que siguin necessàries per a aconseguir un sou mínim de ciutat de 1000 euros, que és la xifra necessària per a poder subsistir en una ciutat tan afectada per la inflació en els preus del lloguer i la bombolla del turisme.

Cal que siguem forts i fortes i estiguem units per a fer front al salvatge capitalisme que entén els treballadors i treballadores com a números. Els treballadors i treballadores ho som tot!

Acabem amb la precarietat! Acabem amb la precarietat!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187984

Comparteix: