ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
11.04
2017
Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

Avui, es commemoren els 24 anys de la mort de Guillem Agulló i Salvador, un jove valencià de 19 anys, membre de l'organització juvenil independentista Maulets, assassinat en mans d'un grup de joves d'extrema dreta a Montanejos en veure el pedaç que Agulló portava al braç on deia "Nazis fora".

La policia espanyola no va efectuar cap detenció ni investigació aquella mateixa nit ni tampoc l'endemà. La Guàrdia Civil només va detenir als amics d'Agulló i els va tenir retinguts tota aquella nit.

Només un dels agressors, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó, dels quals només en va complir quatre, acusat d'homicidi després d'haver-se confessat autor de la navellada que va posar fi a la vida de Guillem Agulló. La resta d'acusats van quedar absolts i un d'ells, dies després va participar en una altra agressió amb navalla a València. Cuevas, en sortir de la presó, es va presentar a les eleccions municipals de Xiva com a número 6 de la llista d'Alianza Nacional.

Malauradament la violència neonazi creix. Guillem Agulló és una de les altres tantes víctimes en mans del feixisme que emmascara l'estat Espanyol - fets que cal condemnar i denunciar. Hem de seguir lluitant contra totes les agressions feixistes que es produeixen amb total impunitat, contra el racisme, la xenofòbia i l'homofòbia que alimenten els discursos nazis. Per a tots ells, ni oblit ni perdó!

Per tot això, hem de ser taxatius amb tota simbologia, nomenclatura i anhel feixista que només fa que retre homenatge a aquells anys de dictadura on tants civils van perdre la vida per motius ideològics i que avui dia encara perdura en les nostres places i carrers.

Guillem Agulló
  • Mar Besses, Secretària de Campanyes de les JERC Sant Joan Despí
  • 23/03/2018
  • t: @
  • b:
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187791 Comparteix: