< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.11
2017
Per una República Feminista lliure de violència masclista

Aquest any, s'han produït 24 feminicidis als Països Catalans.
El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA.

 

L'1 d'octubre, l'estat espanyol va exercir una brutal repressió contra les persones que exercien legítimament el seu dret a vot. Les dones van patir doblement aquesta violència, ja que va estar plegada d'agressions sexistes cap a dones de totes les edats. Aquest fet no és casual. Vivim immerses en una societat patriarcal que s’estructura a nivell familiar, social i polític, a través de la dominació, i que exerceix el seu poder a través de l’opressió sobre les dones. Les formes de violència i opressió més evidents són les agressions físiques i verbals. Aquestes, molts cops són la conseqüència final d’un seguit d’actituds i conductes masclistes normalitzades. Però també hem de tenir en compte altres formes de violència, com l’econòmica, la social o la simbòlica.
L’Estat és l’eina principal del patriarcat. Defendre el model d’Estat actual ens converteix en còmplices de la violència. A Sant Joan Despí ens vam trobar amb la convocatòria d’una manifestació “Por la unidad de España” el mateix dia 25 de novembre, coincidint amb diferents actes feministes en contra de la violència masclista. No és només que la data està mal triada, perquè invisibilitza la lluita feminista que hauria d’envoltar el dia; si no que la manifestació té un component patriarcal i masclista que sens dubte fa que les feministes ens haguérem d’hipermobilitzar. Les companyes de l’Associació Violeta, com cada any, van celebrar l’acte No T’Oblido a la plaça de l’Ermita. Com sempre, la plaça estava plena. La lluita feminista va impregnar els carrers de Sant Joan Despí. I alhora, la manifestació unionista es va desconvocar per falta d’assistència. El que pot semblar un fet casual, es converteix en una metàfora fantàstica del que representa el 25N.

La República Catalana és més necessària que mai. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra.
 

Acte Acte "No t'Oblido" - Associació de Dones Violeta
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189381

Comparteix: