< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.12
2017
PDeCat i ICV-EUA Sant Joan Despí mantenen el pacte de govern amb el PSC tot i formar part del Bloc del 155

Vivim dies convulsos, frenètics, intensos i decisius. El 20S va ser un abans i un després per a la societat catalana. Els dies següents, el jovent vam ser el referent de la mobilització constant amb Universitats per la República, ocupant el rectorat de l’UB. L’1 d’octubre, gràcies a centenars de persones, es va celebrar un Referèndum democràtic i el vam guanyar. Així com vam patir la repressió més violenta i indiscriminada per part dels cossos policials de l’Estat Espanyol.

 

Ens trobem sota els efectes de l’aplicació, per part del govern de l’estat, de l’article 155, que comporta la suspensió de l’autogovern i el cessament dels nostres càrrecs electes. Ens han imposat unes eleccions, i ens han empresonat els nostres companys i companyes. Aquesta campanya parteix d’un inici atípic i injust, amb presos polítics i part del govern a l’exili.

El PSC es va posicionar (de la mà del PSOE) al mateix bàndol que el PP i C’s. El Partit Socialista de Catalunya va tenir l’opció de votar en contra l’article 155 en el Senat espanyol, fet que no va succeir. Així doncs, han demostrat que donen suport al costat de la repressió, de la violència, de la imposició i en contra del diàleg donant llum verda a l’aplicació de l’article 155.


A Sant Joan Despí, el PDeCat i ICV-EUA van signar un pacte de govern amb el PSC les darreres eleccions municipals, malgrat que el PSC tenia (i té) majoria absoluta per governar. Entenem que aquest era un pacte en clau municipal, però davant els fets exposats anteriorment hem demanat el trencament immediat del pacte de govern amb el Partit Socialista de Catalunya de Sant Joan Despí. Pel respecte i la dignitat del poble català i la dels companys i amics. Per la repressió viscuda i  pels nostres representants empresonats amb el vistiplau de les forces polítiques còmplices de l’Estat.


Des de les Joventuts d'Esquerra Republicana, com no pot ser d'una altra manera, seguirem treballant per construir i defensar la República Catalana. Sempre al costat de la ciutadania, defensant la democràcia i condemnant aquells que vagin en contra d'aquests principis i de les institucions catalanes, rebutjant qualsevol forma de violència i de repressió.

 

Càrregues policials l'1 d'octubre - Escola Ramon Llull (Barcelona) Càrregues policials l'1 d'octubre - Escola Ramon Llull (Barcelona)
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189515

Comparteix: