< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2017
Les JERC Sant Joan Despí presentem el primer acte de #ContruïmAntifeixisme

El dilluns 24 d'abril, les JERC Sant Joan Despí vam realitzar el primer acte dins la campanya #construïmantifeixisme en forma de xerrada al GE El Castanyot. L'acte tenia com a tema principal la simbologia feixista i l'extrema dreta, ja que al nostre municipi en tenim alguns exemples. Els ponents van ser en Jordi Borràs, fotoperiodista i il·lustrador, i la Gemma Millán, membre d'UCFR.

Amb aquest acte es volia fer conèixer al públic que en els nostres barris encara hi ha petjades d'una època de repressió, com és la "Santa Misión" una sèrie de lliçons doctrinals en les quals es feia creure a la gent que la solució de la derrota era buscar el camí de la fe. Ajudats per una publicitat molt dura i predeterminant la vestimenta dels assistents executaven la seva forma de repressió.
 
"UCFR apareix amb l'objectiu de lluitar contra el feixisme i el racisme que es troba, no només en la simbologia, sinó també en el dia a dia" va començar explicant Gemma Millán. A més, va parlar dels diferents partits polítics que trobem en l'actualitat i que tenen un rerefons d'extrema dreta. Per acabar, va parlar d'un cas d'extrema dreta a Molins de Rei, municipi d'on prové, quan els veïns es van negar a la construcció d'una mesquita al municipi i on UCFR Molins de Rei va jugar un paper molt important.
 
Jordi Borràs, fotoperiodista i il·lustrador, va parlar de l'extrema dreta i el neo-feixisme que trobem ara a causa del context històric que ha viscut l'estat Espanyol. "L'extrema dreta espanyola no és igual a tot arreu: no és el mateix a Madrid que a València que a Catalunya" va explicar Borràs, posant èmfasi en el fet que Catalunya és l'epicentre de l'extrema dreta.
 
En acabar la intervenció de les dues ponents, es va obrir un torn de preguntes, on els assistents van preguntar per temes com el conflicte dels països de l'est o pel paper de les noves tecnologies de la informació i la propaganda de l'extrema dreta, entre d'altres.
 
Satisfets amb la participació dels assistents, les JERC Sant Joan Despí no ens aturem i seguirem lluitant per esborrar el feixisme dels nostres municipis amb la campanya #ConstruïmAntifeixisme.

Acte de la campanya #ConstruïmAntifeixisme Acte de la campanya #ConstruïmAntifeixisme
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187952

Comparteix: