< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.06
2017
JERC i ERC Sant Joan Despí presentem una moció demanant l’obertura d’una fossa comuna

Avui, divendres 23 de juny, les JERC Sant Joan Despí conjuntament amb ERC hem presentat una moció per demanar que s’obri la fossa comuna on hi ha com a mínim 11 soldats republicans que van lluitar a la Guerra Civil. Atès que l’Ajuntament de Sant Joan Despí no ha realitzat cap acció pública per retre homenatge, demanen que aquest mateix emprengui accions per tal d’estudiar, senyalitzar, dignificar i obrir la fossa comuna situada al cementiri de Sant Joan Despí.

 

Lluís Fabrés, portaveu del grup municipal ERC-MES-AM ha explicat que “Entrem una moció per demanar que el PSC Sant Joan Despí col·labori amb la Generalitat de Catalunya per emprendre les accions necessàries a la fossa.” A continuació, laportaveu de les JERC Sant Joan Despí, Mar Besses, ha recalcat la importància d’aquesta moció “Les joves dignifiquem el nostre passat per caminar cap al futur.”

Miquel Ruíz, historiador, i Roger Herèdia, president del Banc d’ADN han explicat l’origen d’aquesta fossa i que obrir-la comportaria una recuperació de la memòria històrica. Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés dels Diputats, ha finalitzat explicant que “En funció de com combatem la impunitat, els valors republicans seran més febles o més forts.
 
Des de les JERC i ERC Sant Joan Despí movem fitxa per recuperar la memòria històrica d’aquells que ens han precedit. Esperem que l’ajuntament es mostri favorable a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya en les tasques d’obertura de la fossa comuna.

Roda de premsa davant l'Ajuntament de Sant Joan Despí Roda de premsa davant l'Ajuntament de Sant Joan Despí
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188484

Comparteix: