< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.07
2017
Donem per acabada la campanya #construïm

Les JERC Sant Joan Despí el passat mes de setembre iniciàvem el curs amb la campanya #construïm amb l’objectiu de de treballar a fons aquells eixos que preocupen als i les joves del municipi.

Presentàvem la campanya el 12 d’octubre reivindicant que per nosaltres no era un dia festiu i que tenim un futur per a construir. El primer trimestre iniciàvem la campanya amb #construïmecologisme i coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible vam penjar una pancarta a la plaça de l’estació on hi deia: Jove, construïm un futur sostenible. Tanmateix vam publicar un article d’opinió al web d’en Guillem Bracons sobre el sistema de Rodalies i la sostenibilitat del transport públic. Al novembre, emmarcat en la jornada del Baix Avança, acollíem el cinefòrum de “El pati del darrere”. El documental, sobre el Baix Llobregat, posa de relleu la tradició agrícola de la comarca i la riquesa del seu parc agrari. Al ple de novembre vam presentar una moció conjunta amb ERC-MES-AM per la creació d’un procediment de recollida de càpsules de cafè, ja que el reciclatge d’aquestes és complicat i molt contaminant si no se’n fa una bona selecció. Al desembre, coincidint amb les festes nadalenques, vam reivindicar unes festes amb consciència ecològica amb una campanya específica amb sis imatges sobre el consum d’energia, la mobilitat, la decoració nadalenca, el menjar i els residus que es generen aquells dies.
 
Començàvem el 2017 construint feminismes amb un article d’opinió de l’Alba Saladie parlant sobre violència masclista i lamentant una agressió a una veïna de Sant Joan Despí. Al febrer vam parlar sobre “Sexe, sexualitat i sexisme” amb l’Alba Medrano (activista feminista i LGTBI+) i Sílvia Valle (educadora sexoafectiva i activista feminista) en un acte al centre Antoni Gaudí de TV3. Coincidint amb carnaval publicàvem un article d’opinió de l’Otger Vendrell “Per un carnaval lliure de sexisme”.
El 8 de març dia Internacional de les Dones col·laboràvem amb la Diada Dones Despí, assistíem a la manifestació de Barcelona i vam fer un homenatge a la lluita feminista canviant el nom de la “Plaça Constitució” per “Plaça 8 de març”. Posteriorment el PSC Sant Joan Despí rebutjava la nostra moció per la feminització del nomenclàtor municipal.
 
Aquest darrer trimestre hem construït antifeixisme. Vam publicar un article d’opinió de la Mar Besses  sobre l’assassinat de Guillem Agulló, un jove mort en mans de feixistes fa 24 anys. El 24 d’abril parlàvem sobre simbologia feixista i extrema dreta amb en Jordi Borràs (foto-periodista il·lustrador) i la Gemma Millán (membre d’UCFR). Al ple municipal d’abril vam reclamar a l’ajuntament que eliminés la simbologia feixista dels carrers del poble, la seva resposta va ser que a Sant Joan Despí “gràcies a ells” no n’hi havia. Al ple següent els hi entregàvem una placa del Instituto Nacional de la Vivienda. El 10 de juny organitzàvem, conjuntament amb ERC Sant Joan Despí, una ruta històrica per Sant Joan Despí amb en Miquel Ruiz, historiador local, que ens va descobrir els vestigis de la Guerra Civil al nostre municipi. L’acte acabava homenatjant una fossa comuna a les afores del cementiri municipal. Les accions han culminat amb una moció demanant a l’ajuntament de Sant Joan Despí que col·labori amb la Generalitat de Catalunya per dignificar la fossa comuna.

Tot i acabar el curs polític, seguirem lluitant!

Ruta històrica sobre la Guerra Civil Ruta històrica sobre la Guerra Civil
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188620

Comparteix: