ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
11.12
2014
El problema no és l'immigració, és la xenofòbia. Carta oberta a Daniel Castillero. Per Alex López


El passat dimarts 9 de Desembre, el Senyor Daniel Castillero, membre de les NNGG del PP de Sant Feliu de Llobregat, va publicar un escrit amb el títol “Inmigración, no todo lo que reluce es oro” (enllaç), explicant els suposats problemes que porta la immigració, però són aquests problemes que explica el Senyor Castillero reals?

 

Una de les problemàtiques que explica és que “per culpa” de la immigració els sous dels treballadors havien disminuït, ja que, segons ell, els immigrants treballen per menys diners que la resta i fins i tot sense contracte. Això pot ser cert però no es culpa dels immigrants, sinó de les grans empreses, que recordo, sempre han estat protegides pels governs del PP. Per tant no és culpa de la immigració que els salaris hagin disminuït, sinó del poc control, per part de l’administració pública de les empreses.

 

Al segon argument al qual es remet el Senyor Castillero és que els immigrants il·legals reben la majoria ajudes socials i s’aprofiten de l’estat del benestar, deteriorant-lo per la resta de la població. Aquest argument m’ha sorprès molt que provingui d’un militant del PP, ja que si algú te la culpa del deteriorament de l'estat del benestar no són pas els usuaris sinó les retallades i les privatitzacions que constantment el govern central realitza en favor de la gran empresa privada.

 

Tot i així el Senyor Castillero es fa la següent pregunta “¿por qué los ilegales disfrutan de estos servicios sin pagar nada? ¿Quién les paga todo esto?”

La població ajuda a mantenir els serveis públics mitjançant els impostos, i la cotització que els treballadors fan a la seguretat social. I aquí ens tornem a trobar amb el problema inicial que presenta el Senyor Castillero. Si els immigrants no poden accedir, ja sigui per necessitat o desconeixença, a un contracte laboral, no poden cotitzar, i per tant no se’ls deixa pagar els mateixos impostos. 

 

Malgrat això vull recordar que la gent, ja siguin immigrants o persones nascudes dins l’estat, consumeixen productes, paguen l’IVA, i per tant sí que paguen impostos, i sí que contribueixen a l’estat del benestar.

 

 

A partir d’aquí la dèria del Senyor Castillero va a més, i comença fer ús de la demagògia més pròpia de membres de partits d’ultradreta com Plataforma per Catalunya que de membres del PP. Cito textualment: “Estos inmigrantes son los mismos que se aprovechan de la buena voluntad y solidaridad de Cáritas para hacer su “compra” del mes mientras les compran a sus hijos unos iPhones y ropa de marca que lucen con todo orgullo”. No és el primer cop que escolto aquest argument i no li donaré més importància de la que té, només el resumiré amb una paraula: Xenofòbia.

 

 

El Senyor Castillero es remet a la cultura, parla de “Choque de culturas” amb la cultura Musulmana, diu que aquests Musulmans no s’adapten a la Cultura Española i això pot provocar, amb les seves paraules, “la perdida progresiva de nuestra cultura tradicional”

Segueixo tenint la curiositat de com un militant del PP, partit que ha comès l'atemptat més gran contra la cultura amb un IVA del 21%, pot pensar que la cultura castellana pot desaparèixer. Estigui tranquil Senyor Castilleros que ni la cultura àrab farà desaparèixer la cultura Espanyola, ni la cultura Espanyola farà desaparèixer la cultura àrab, com a vostè li agradaría.

 

“Otra de las consecuencias es la del ámbito penitenciario. El 60% de los encarcelados en España en la última década son extranjeros, según el 20 minutos, haciendo que su mantenimiento corra de nuestra cuenta”. Afirma el Senyor Castilleros, però les dades no diuen el mateix. En l’últim més d'Octubre la població estrangera empresonada suposa un 30,3% del total. En els últims 7 anys, des de desembre del 2007 fins al passat més d’octubre d’aquest any la mitjana de persones preses estrangeres no supera el 34,5%, molt lluny de la mitjana que ens explica el Senyor Castilleros (les dades les podeu trobar aquest Web).

 

Finalment ara resulta que el PP es preocupa per la llengua Catalana i explica que els alumnes estrangers amb dificultats tenen “avantatges” a l’hora d'aprendre el Català. Quin problema hi ha? Si un alumne té problemes en aprendre una llengua que no és la seva se li ha d'ajudar a fer que la domini, amb grups de reforç per exemple. Es estranya aquesta preocupació del Senyor Castilleros, quan defensa la reforma educativa de la Llei Wert.

 

El problema de la immigració és un desastre humanitari. Pot ser el que el Senyor Castillero no sap és que la gent que ve a Catalunya i a Espanya deixant enrere casa seva no ho fa per gust, sinó que ho fa per necessitat de sobreviure.

 

 

La immigració no s'acabarà per posar tanques a Melilla o per expulsar els immigrants, sinó que acabarà quan ataquem a l'arrel del problema, la pobresa i la misèria al tercer món.

 

Moltes Gràcies

Alex Lopez

Portaveu de les JERC-Sant Feliu de Llobregat

 

Àlex Lopez
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179433 Comparteix: