ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
14.04
2014
Arguments de la por.


Dissabte passat, mentre estàvem a la paradeta “Què vols per Sant Feliu?” al meu barri, al Falguera, vaig tenir la sensació que l'Estat espanyol està aconseguint introduir la por als cossos de la gent. Parlar amb una dona d'edat avançada que va patir la post-guerra va fer que obrís els ulls. El millor argument que esgrimeix l'Estat espanyol en contra de la independència és la por.

 

De totes les converses sobre la independència que he tingut, aquesta de mitja hora al carrer, ha estat, de llarg, la més impactant. La dona em va dir textualment: “La que estais liando los de Esquerra, vais a llevarnos a la guerra civil”. Li vaig respondre que en les democràcies occidentals, les guerres no tenen cabuda, però tot i així, ella seguia pensant que els independentistes farem un cop d'estat i ens aixecarem en armes el 9 de novembre. I amb aquesta idea, malgrat estar repassant tots els actes independentistes purament pacífics i democràtics dels últims mesos, se’n va anar a casa.

 

Aquest pensament difós des de la maquinària de l'Estat espanyol, que no crec que el tingui una sola persona només, m'entristeix molt. M'entristeix perquè no m'agrada veure un país, el país dels meus avis, fent aquests passos enrere en termes de democràcia. No m'agrada veure que l'Estat espanyol amb els valors republicans pel qual tantes dones i homes han lluitat, cada cop és més lluny. Em deprimeix que l'estat espanyol del SAT, de IU, de PODEMOS, estigui enfonsat per culpa dels fills, nets i seguidors d'aquells que sí que van fer un cop d'estat.

 

 

Alhora, penso en els catalans, en la possibilitat de construir un nou estat, un estat del segle XXI, i en la possibilitat que tenim de deixar enrere aquest Estat que fa política de la por en contra de la democràcia, i fa que esbossi un somriure.

 

El dia 9N, per molt que tinguem un Estat espanyol fent tot el possible per honorar el passat franquista, els catalans votarem i això serà una victòria. I a partir d'aquest dia, cap discurs de la por ens farà mal, doncs aconseguirem deslligar-nos de l'estaca que porta tant de temps asfixiant-nos. I farem un nou estat per a la meva veïna del barri i per a tothom!

Aitor Rivera
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/115315 Comparteix: