< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.05
2016
Les JERC Sant Feliu impulsem la creació d’un Carnet Jove santfeliuenc

Les JERC Sant Feliu volem mostrar la nostra satisfacció per l’aprovació, aquest dijous, de la moció que vam presentar per iniciar la creació del Carnet Jove santfeliuenc, una nova eina que servirà per reactivar i fomentar la vida juvenil a la ciutat.

Sant Feliu de Llobregat es troba en un procés constant de creixement demogràfic. Tot i així, són moltes les persones que no fan vida a la ciutat, sinó que la seva relació amb el poble es limita a servir de dormitori. Atès que altres col∙lectius ja gaudeixen d’avantatges, en forma de descomptes, hem proposat la creació d’un carnet jove santfeliuenc de proximitat, per afavorir i fomentar la vida cívica, cultural, esportiva, associativa i comercial de la nostra ciutat, tant pel que fa al jovent com als comerços, entitats i associacions.
El portaveu de les JERC Sant Feliu, Marc Olivella, va exposar que “el Pla d’Actuació del Mandat 2016-2019 s’oblida del jovent santfeliuenc i les propostes en aquest àmbit ens semblen completament insuficients”. Volem remarcar que les polítiques de joventut, si bé han estat històricament un dels pocs temes que ha generat consens entre els diferents agents socials de la ciutat, també han estat històricament desateses o mal gestionades, en el millor dels casos. Així mateix, volem remarcar l'actitud del grup municipal de C’s desmarcant-se del consens de la resta de grups del consistori, més quan per argumentar el seu vot, exposen que no hi ha suficient oferta cultural a Sant Feliu com per fer un carnet, afirmació que lamentem profundament. També volem agrair a la resta de grups del consistori que amb la seva postura van facilitar l’aprovació de la moció.
 
A més d’afavorir la vida a la ciutat del jovent santfeliuenc, estem segurs que aquest carnet també aportarà altres avantatges pel municipi. Un d’ells serà la creació d’una base de dades fruït del registre d’usuaris del carnet jove local que podrà ser utilitzada per la difusió del nou Casal de Joves i les seves activitats que de ben segur és un aspecte que cal millorar. Aquest carnet ajudarà a recuperar la funció de centre neuràlgic juvenil al Casal de Joves, una funció que any rere any hem vist com s’anava perdent.
Des de les JERC esperem que aquesta dinàmica obri una nova etapa de col·laboració amb l'Ajuntament que porti a encarar, d'una vegada per totes, la política juvenil a la nostra ciutat de manera seria i ambiciosa. Creiem que el Carnet Jove santfeliuenc pot ser una eina molt útil per canalitzar, i al mateix temps comunicar, les accions del consistori en matèries no només de joventut, sinó en àmbits transversals com la cultura, el lleure, l'esport o el comerç. Creiem que en una segona fase d'implantació, aquesta eina també pot servir per lligar el comerç local a la població jove i que això resultarà en una ciutat més propera i unida al teixit associatiu, cultural i comercial de la ciutat. 

Carnet Jove Municipal Carnet Jove Municipal
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/184885

Comparteix: