< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2015
Les JERC Sant Feliu denunciem la violència masclista

Avui  és 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista; un dia marcat al nostre calendari ja que sortim a defensar no només els nostres drets sinó a visibilitzar un problema social que la nostra societat encara arrossega i no fa més que augmentar.
Les JERC i ERC Sant Feliu presentarem en el Ple Municipal de Novembre una moció de suport al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sant Feliu de Llobregat un servei que treballa per combatre la violència masclista, i ajuda a aquelles dones que n’han sigut víctimes. 

Durant aquest 2015, que encara ha d’acabar, han mort assassinades 33 dones per violència masclista als Països Catalans. Són unes dades esfereïdores però que només són una part de la problemàtica, la més radical i visible. La violència masclista no només és aquella que es tradueix de forma física sinó que hi ha tot una sèrie d’àmbits que, fins i tot, poden arribar a passar-nos desapercebuts. Així, es defineix violència masclista com aquell que s’exerceix contra les dones en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i pot ser produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloent les amenaces, intimidacions o coaccions, i que té com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic. No hem d’oblidar-nos, doncs, d’aquestes actituds masclistes i que treballem per fer-les visibles i denunciar-les.

Tampoc no hem de caure en el parany de pensar que totes aquestes actituds són un fet generacional ja que la violència masclista entre el jovent està augmentant d’una forma alarmant i, emparada en les noves tecnologies, pren noves formes encara més subtils.
Per això, pel fet que no som només dades o un simple número a afegir a una llarga llista de fracassos com a societat, cal que reivindiquem el dret de les dones a viure lliures i a fer d’aquest objectiu una prioritat en l’agenda política. Avui és una jornada de lluita, però nosaltres també seguirem lluitant dia a dia, perquè volem construir un país lliure amb dones lliures.

En aquest sentit, amb de la lluita diària, al Ple de Novembre, ERC i les JERC presentarem una moció de suport al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sant Feliu de Llobregat, un servei que treballa per combatre la violència masclista, i ajuda a aquelles dones que n’han sigut víctimes. També, per fer més visible aquest problema social, hem fet una pancarta, que estarà penjada als carrers de Sant Feliu tota aquesta setmana, i ens sumarem a tots els actes que organitza la societat civil santfeliuenca.

El #25N i cada dia, DIGUES NO!

Pancarta penjada per les JERC Sant Feliu Pancarta penjada per les JERC Sant Feliu
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/183525

Comparteix: