< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.11
2014
Anem als instituts per a defensar el #SíSí per a majors de 16 anys

Les JERC Sant Cugat sortim al carrer i anem als instituts públics de Sant Cugat a defensar el vot del sí sí  i a defensar el dret a vot en qualsevol escenari democràtic per a majors de 16 anys.

Actualment, les joves d'entre 16 i 18 anys ens trobem en una gran paradoxa. No tenim dret a vot, però sí que tenim responsabilitats penals, dret a treballar, obligatorietat de pagar impostos, ple consentiment en tractaments mèdics, dret al matrimoni i és el final de l’educació obligatòria. Si tenim aquestes obligacions i aquests drets, per què o podem votar?
Cartell pel vot als 16 anys

Cal tenir en compte, que si les joves de 16 anys poguéssim votar la nostra implicació en política augemntaria i, per tant, la nostra coresponsabilitat en polítiques que ens afecten molt directament, com, per exemple, les reformes educatives.
Actualment, diversos estats ja donen dret a vot als joves a partir de 16 anys, en són uns exemples: Alemanya, Àustria, Nicaragua, Brasil, Equador, Hongria, Eslovènia, Noruega, Argentina o el referèndum que es celebrarà Escòcia el proper 18 de setembre. A Catalunya aquest debat també ha estat present i el juliol passat el Parlament va aprovar una proposta de resolució durant el ple de joventut que manifestava la necessitat d’avançar cap al reconeixement del vot als 16 anys. D’altra banda, algunes entitats de referencia ja hi donen suport, com el fòrum Europeu de la Joventut, amb la campanya Vote at 16 o el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Seguim treballant per defensar els nostres drets! Sí al vot als 16 anys!

 

Anem a defensar el #SíSí als instituts Anem a defensar el #SíSí als instituts
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/178894

Comparteix: