< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.11
2014
Democràcia, independència, jovent i nou país

Des de JERC Nacional parlem del moment actual del nostre país, del dret a vot que vam exercir el passat 9 de novembre, les conseqüències de tirar endavant el projecte democràtic cap a la independència de Catalunya, però mai olvidant-nos dels drets socials de tots els catalans i catalanes, en especial el jovent. Proposem i proposem al parlament mitjançant la companya Marta Vilalta.
Fem via cap a la independència! http://www.jerc.cat/galeria
Volem un nou país, i el construirem, t'apuntes? 

#9N2014, DEMOCRÀCIA I INDEPENDÈNCIA: 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem la victòria de la democràcia que ahir va tenir lloc al principat de Catalunya. El 9 de novembre més de dos milions tres-centes mil persones van sortir al carrer per exercir el seu dret a vot i plantar cara a la prohibició del govern espanyol.

La societat catalana va fer possible una mobilització sense precedents desafiant les amenaces, impugnacions i el discurs de la por del govern espanyol i defensant els seus drets fonamentals, el dret a vot i la llibertat d’expressió i van deixar clar que els catalans volem decidir el futur polític de Catalunya.  Amb tot, més enllà de la participació, els resultats de la jornada del 9N donen victoriós el Sí-Sí amb un 80% dels vots, deixant clar que una immensa majoria de les persones que ahir es van mobilitzar són partidaris de construir un nou país.
Davant d’aquests fets, les JERC entenem que els catalans hem començat ja a exercir la nostra llibertat i que ara cal un mandat democràtic que ens permeti obrir el procés constituent d’un nou estat i construir un país més just, amb oportunitats pel jovent i amb qualitat democràtica. Per això, demanem al govern de la Generalitat que convoqui unes eleccions que permetin iniciar el procés de secessió i proclamar la independència de Catalunya.

JOVENT DELS PAÏSOS CATALANS, VOLEM UN CANVI 

Les JERC hem participat aquest dimarts  a la Comissió de Polítiques de Joventut de Parlament de Catalunya on han comparegut els màxims representants de joventut de les dues entitats municipalistes catalanes, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya per presentar el Pla d’actuació territorial de polítiques de joventut 2016. Davant d’aquesta presentació, les JERC hem valorat el Pla com una oportunitat per emfatitzar i prioritzar les polítiques de joventut arreu de pobles i comarques del país i una eina que esperem que els ens locals es facin seva i apliquin en major mesura. 

En aquesta línia, la diputada de les JERC, Marta Vilalta, ha destacat que davant les diferències territorials que existeixen al nostre país i que viuen els joves, el que fa falta són polítiques de joventut ambicioses però sobretot que siguin coordinades i participades.  I en aquest sentit, ha posat en valor el procés d’elaboració del Pla ja que s’ha fet de baix a dalt, explicitant les necessitats de cada territori en funció del seu context.Així mateix, des de les JERC hem lamentat la disminució generalitzada de tècnics de joventut que han repercutit en alguns casos amb la implementació i l’eficiència de les polítiques aplicades en alguns territoris i hem defensat enèrgicament l’existència i l’aposta arreu del país d’unes polítiques de joventut transversals basades en l’emancipació juvenil i els drets dels joves així com en la participació com a eixos principals.

Jove revela't! Jove revela't!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179020

Comparteix:

ARTICLES RELACIONATS