< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2014
Calendari #9N2014 i (R)evolució a Santa Eulàlia.

A Santa Eulàlia va començar la setmana passada una intensa campanya a favor del dret a decidir i del #SÍSÍ per part del jovent independentista de les JERC. 
Arribem a aquest tram complicat amb un únic objectiu: Assolir la independència i començar a construir un nous país, començant pel nostre poble. Ho fem amb ganes i arguments, i en aquesta entrada presentarem el calendari del pròxim mes i dos mesos sabent que en qualsevol moment el procés pot canviar de direcció. 
És un moment històric i hem de ser dignes de viure'l! 

Només un mes pel #9N2014. 
Per alguns un moment únic, el més important de la història del nostre petit país, per nosaltres, la conclusió d'una feina ben feta durant 83 anys, una feina que els creadors de les nostres joventuts van decidir continuar dels seus avantpassats. 
Perquè la resistència no comença amb la negació al estatut d'autonomia, ni amb la dictadura de Franco o Primo de Rivera. Començava fa 300 anys, quan les tropes borbòniques entraven a Barcelona i posteriorment oprimien el poble català i les institucions que ens caracteritzaven. 
S'ha afusellat i empresonat nacionalistes catalans, bascos i gallegs, s'han fet lleis Wert per minimitzar la llengua catalana, el decret de Nova Planta, lleis de seguretat ciutadana, contrareforma del avortament... i com no recordar el tancament de caixes coincidint amb el naixement del catalanisme polític. 
El matrimoni entre Espanya i Catalunya ha mort, però ha mort amb bons moments i relacions econòmiques, militars, polítiques, socials estables. Tot i això, companys i companyes, la mal tractació és imperdonable. I qui decideix marxar ho fa tot sol, no ho voten els dos. Si Catalunya vol, i per tant la majoria de catalans, el divorci és indiscutible. Les lleis estan per servir al poble i no al revés. I que collons, que hem sortit al carrer durant tres anys seguits formant les majors manifestacions d ela història d’Europa.
Som diferents, tenim una llengua, una cultura, una història i una forma de ser diferents, com els bascos i els escocesos i tantes nacions més que han esdevingut estat durant els últims segles. I està a les nostres mans decidir el model polític que mereix el nostre país. 
A partir d'aquí, el #SÍSÍ és indiscutible, i la raó parteix en aquesta dificultat per votar, i a grans trets en la millora de l'economia catalana, la descentralització de les corts, la república, poder decidir i construir entre tots (Amb l'ajuda de la giga enquesta de ANC i Òmnium Cultural) un nou país plural, democràtic, estable i viable en termes econòmics, socials i polítics. Un país més petit on existeix una única nació ens fa més forts, més units, més estat! Perquè no tornarem a ser mai un amb Espanya, la divisió sigui votant o oprimint-nos 300 anys més estarà.
Seguirem lluitant. I jo i els meus companys de les JERC Santa Eulàlia podrem dir orgullosos que hem guanyat, però si perdem no ens estarem torturant i preguntant-nos: Per què vam deixar anar aquella oportunitat única i històrica? 

Sabem que guanyarem, però no ens arrisquem. El cas Escòcia és massa prop. El problema és que a la dictadura encoberta del PP-PSOE debatem si hauríem de votar i a Escòcia es debatia Si o No a la independència. I vagin fent, com veu fer amb Cuba, Puerto Rico, Filipines... Van acabar bé oi? Ben unides al gran imperi espanyol on mai es ponia el sol.
Partim del consell comarcal del diumenge passat i el consell nacional d'ahir. Les encartellades fetes fa poc més de dos setmanes i la d'avui al mati calen en la nostra vila, centre i voltants. Però això no s'atura, avui al mercat hem estat ben presents amb el boca a orella i ho seguirem fent contínuament durant les tres setmanes restants. Això es complementarà amb actes davant del institut i campanya a les xarxes socials per fer aquesta campanya històrica, una d'especial. 
D’actes tradicionals només en tindrem un, i passat ja el 9 de Novembre de 2014 per celebrar el dia de la dona i defensar la igualtat que tot ésser humà es mereix, i evidentment elles també. Serà el major acte de luxe fet des de la nostra constitució: Amb testimonis i defensores de la igualtat, una obra de teatre basada en la mal tractació i la dona i una sopar per només 10€ amb menjar exquisit d’un restaurant de les rodalies de Santa Eulàlia. Però si la consulta no s’ha celebrat aprofitarem per llegir un manifest de revolució, de desobediència.
El jovent estem farts de que juguin amb les beques de menjador, amb l’educació pública, les beques universitàries i apugin el preu de les matrícules. Estem farts que el preu del transport públic no pari d’incrementar, que no se’ns tracti com a ciutadans en ple dret, essent el futur del país. Estem a la franja d’edat amb més energia, amb més ganes de treure la casta del poder i fer un canvi radical en el sistema polític i econòmic per sortir de la crisi i no només això, sinó per apropar-nos a la igualtat social, disminuir la corrupció i tràfic d’influències i construir el país dels nostres somnis. No ens negaran el dret a vot, perquè sinó el 9 de Novembre i més enllà sortirem el carrer i la revolució començarà. El no, no, els insults, les amenaces i el victimisme només empitjoren el problema, primer va ser Colòmbia, després Paraguai, Veneçuela, Mèxic, Argentina, Xile, Perú, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Panamà, República Dominicana, Equador, Bolívia i finalment Cuba. Aquest 2014 ho serà Catalunya, sí o sí. A mi i tampoc als meus companys ens prenen més el pel. I espero que ens segueixin València i les Illes Balear per construir els Països Catalans federals, però això ho decidiran ells.
Us convidem en seguir-nos a facebook, twitter i la pàgina web o a enviar-nos missatges privats o de watts app (Demanant el numero al facebook) per rebre més informació sobre els actes, la ideologia, el temps que ens ocupa...
Porque juntos somos moles, somos como grandes soles.
Us prometo, us prometem, que aquest 2014 serem independents. //*// 

Al Consell Nacional de Cabrils donàvem suport al #9N2014 Al Consell Nacional de Cabrils donàvem suport al #9N2014
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/178481

Comparteix: