< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.03
2014
Ja tenim Punt d'Informació Juvenil a Nou Barris

La Comissió de Qualitat de Vida, Igualtat, Joventut i Esports de l'Ajuntament va aprovar divendres 21 de febrer la proposta d'ERC, a instància de les JERC Nou Barris, perquè s'obri un Punt d'Informació Juvenil (PIJ) a Nou Barris, que també inclogui un Punt d'Informació Juvenil mòbil pel barri de Ciutat Meridiana. 

Les JERC Nou Barris estem molt contentes per l’aprovació d’aquesta proposta i per poder comptar finalment amb un PIJ al nostre Districte, l’únic que quedava sense un servei d’aquest tipus. Considerem molt positiu i necessari pel jovent de Nou Barris l’existència un servei adreçat exclusivament a suplir la manca d’informació i recursos d’aquest col•lectiu.
Entenem que fa temps que s’està treballant en un Pla d’Equipaments Juvenils conjuntament amb totes les forces polítiques presents a l’Ajuntament, i creiem en la idoneïtat de continuar aquesta tasca. El que no podem fer és posposar indefinidament aquelles actuacions polítiques concretes que, per poc que sigui, recolzen aquells col•lectius i persones més afectades per la crisi i les retallades, a un acord polític que està trigant anys en produir-se. Creiem, per tant, que Ciutat Meridiana, el barri amb les taxes d’atur més altes i la renda per càpita més baixa de Barcelona, precisa el més aviat possible d’aquest servei orientat al jovent del barri, un jovent precaritzat que està pagant les conseqüències de la crisi.
La proposta aprovada divendres no és la que nosaltres vam redactar inicialment, que apostava per un PIJ fixe al barri de Ciutat Meridiana, donades les condicions d’extrema necessitat que pateix el barri. La correlació de forces a l’Ajuntament ha forçat la modificació de la proposta, a causa de les negociacions amb un govern municipal, que no té les mateixes prioritats que nosaltres.
Tot i així, les JERC Nou Barris vetllarem per la correcta implementació d’aquesta política pública i pel bon funcionament dels Punts d’Informació Juvenils del Districte. També lluitarem per l’ampliació de serveis del PIJ mòbil de Ciutat Meridiana fins a aconseguir que esdevingui un espai fixe al barri.   

Punt Informació Juvenil Punt Informació Juvenil
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/113533

Comparteix: