< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2013
Les JERC donem suport a la dat ai la pregunta del referèndum per la independència de Catalunya

Les Joventuts d’Esquerra Republicana hem ratificat avui en un Consell Nacional extraordinari el nostre suport a la pregunta i la data acordades per una àmplia majoria parlamentària el passat dijous 12 de desembre.

En aquest Consell Nacional, les JERC hem aprovat un document on mostrem la nostra satisfacció per haver aconseguit arribar a un acord amb la majoria de partits polítics per a fer una pregunta a la societat que catalana que respongui de forma concreta si estem o no d’acord en que Catalunya sigui un estat independent. Malgrat no ser la pregunta que nosaltres hauríem preferit: única, clara i de resposta binària, aquesta pregunta permet als i a les catalanes respondre allò que sempre hem volgut respondre, si volem o no la independència de Catalunya.

En aquest sentit, les JERC volem agrair al conjunt de forces polítiques, socials, cíviques i sindicals. que han donat el seu suport a aquesta pregunta i data. La imatge d’unitat mostrada dijous per gent i organitzacions ben diverses és la prova més clara que som un sol poble i que aquest seguirà empenyent per a fer culminar amb èxit aquest procés.

El jovent independentista tenim clar que hem de ser els garants de la consulta. El poble català s’ha de citar davant les urnes el 9 de novembre de 2014, i malgrat tots els impediments i vetos que puguin existir-hi, les JERC i tota la societat en general hem de ser garants que votar és la forma de resoldre aquest conflicte polític i que no defallirem en l’intent de dur a terme un referèndum.

Alhora, les joventuts republicanes volem reiterar la nostra demanda de que per primer cop i de forma oficial, el referèndum del 9 de novembre de 2014 contempli i permeti el vot a les persones d’entre 16 i 18 anys, una demanda democràtica i que sempre hem reclamat.

Per tot això, les JERC refermem elnostre profund compromís i energia pels pròxims 11 mesos. Som la generació que farà possible i viurà la independència. Som davant un moment històric, segurament el moment més decisiu de la història recent del nostre país. Per això el jovent independentista ens prenem aquests 11 mesos com el que són, la campanya més llarga però més determinant que mai haurem fet, i la comencem amb les majors ganes, il·lusions i voluntat de feina i treball que es puguin tenir.  

JERC logo JERC logo
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/114104

Comparteix: