< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.03
2016
Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens presentem a Molins de Rei amb l'encàrrec de treballar perquè a la República catalana no existeixin les desigualtats entre homes i dones

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Molins de Rei, dos anys després de reiniciar la seva activitat a la vila, vam celebrar un acte davant d'una trentena d'assistents en commemoració del Dia Internacional de les Dones que va significar la presentació a la vila després de constituir-se com a secció local pròpia a finals del passat mes de gener.

El portaveu de les JERC de Molins de Rei, Martí Jaume, va encetar l'acte fent un breu repàs històric de la recuperació de l'organització a la vila, de la feina feta durant aquests dos anys per la millora de les condicions dels joves de Molins de Rei i per avançar en el procés que viu el país i de la importància del feminisme en l'ideari de l'organització i, per tant, de fer coincidir la presentació de la secció local amb l'acte en commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Aniol Costa, portaveu de les JERC del Baix Llobregat, va iniciar la seva intervenció recalcant la seva vinculació amb Molins de Rei i la il·lusió que, per aquest fet, li feia presentar la secció local. Costa va centrar el seu discurs a destacar el fet que comptar amb un nucli de les JERC significa un pas més en la normalització de l'independentisme. Finalment va reivindicar el llegat del sindicalista Salvador Seguí -de qui s'esqueia el 93è aniversari del seu assassinat- alhora d'unir l'eix social i el nacional fet que és compartit per l'independentisme actual en la demanda d'un país nou per aconseguir que sigui just.

Seguidament va prendre la paraula Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament de Catalunya, que va celebrar la creació d'una nova secció local i en el que significa pels militants que la formen: renunciar al seu temps personal per dedicar-lo a un benefici col·lectiu com és l'alliberament social i nacional dels Països Catalans. Gómez del Moral també va incidir en la llarga història de les JERC -fundades l'octubre del 1931- i el paper determinant que han tingut en els grans canvis que s'han produït el país. El portaveu i diputat també va demanar als militants de la nova secció local que fossin conscients del moment històric que estaven vivint, el procés d'independència, que és on molts dels qui han estat membres de les JERC haurien volgut estar.

Finalment va ser el torn de Marta Vilalta, Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya que va descriure alguns dels àmbits en què encara hi ha desigualtats entre els joves segons quin sigui el seu sexe: laborals, tasques domèstiques, salut i participació política. La ponent va expressar que encara hi ha molt camí per recórrer per fer front a aquestes desigualtats i que el govern té marge per incidir-hi però que és molt important que cadascú la prengui com una lluita individual. Per acabar, Vilalta va encoratjar els assistents a assegurar que el procés constituent interioritzi la igualtat entre homes i dones i que, per tant, a la República catalana no hi hagi les desigualtats que hi ha actualment a la nostra societat.

Vista general dels assistents a l'acte Vista general dels assistents a l'acte
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/184515

Comparteix: