< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.03
2017
Les JERC de Molins de Rei commemorem el dia internacional de les dones visibilitzant Natividad Yarza -la primera dona que va assumir una alcaldia a Catalunya- en un carrer de la vila

La reivindicació d’una igualtat real i efectiva entre homes i dones sempre ha estat un pilar bàsic de la lluita de les Joventuts d'Esquerra Republicana, amb l'objectiu d'eradicar qualsevol discriminació per motiu de gènere de la societat i de la vila.

Enguany les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) hem dut la lluita a les grans referents del moviment feminista, aquelles dones que van lluitar durant la seva vida per defensar els drets de les dones. Reivindicat la presència de la dona als carrers de les nostres viles i que hi hagin més carrers amb noms de dones lluitadores. Per aquest motiu, el passat dia 8 de març, les JERC de Molins de Rei vàrem dur a terme una acció reivindicativa coordinada amb totes les seccions locals del Baix Llobregat, que va consistir a canviar el nom de carrers pel de grans personalitats del món feminista.
 
A Molins de Rei vàrem escollir el nom de Natividad Yarza Planas en el carrer Sant Sebastià, ja que va ser una dona molt destacada en la vida política de Catalunya i Espanya, atès que va ser la primera alcaldessa escollida democràticament a l’estat Espanyol l’any 1934.
 
No es casualitat que escollísim el nom de Natividad Yarza Planas ni el carrer Sant Sebastià per dur a terme la reivindicació, sinó per dos motius. Primer perquè entenem que el nom de Sant Sebastià no és significatiu per a Molins de Rei per merèixer donar nom a un carrer. I segon perquè volem reivindicar els valors republicans que Natividad Yarza representa envers a la problemàtica actual del centre de culte que es preveia ubicar en aquest carrer, defensant així la integració de la multiculturalitat en la nostra societat, des del respecte i la tolerància.

Placa del carrer Sant Sebatià Placa del carrer Sant Sebatià
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187372

Comparteix: