< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.01
2017
Les JERC l’Hospitalet denunciem regals sexistes i masclistes a la Sala de Jocs de la Florida

Les JERC l’Hospitalet denunciem regals sexistes i masclistes a la Sala de Jocs de la Florida

A principis del mes de desembre les JERC Baix Llobregat i l'Hospitalet vam endinsar-nos dins d'una campanya, la de #NoRegalisSexisme, centrada en la cerca i denuncia de tots aquells productes amb un clar missatge sexista. Encara que es va treballar molt durant l’últim mes de l’any per evitar els estereotips en els regals nadalencs, l’objectiu és evitar que es regali una cosa determinada a una persona pel seu gènere. Durant aquest temps ens hem trobat amb un munt d’objectes estereotipats, des de cuinetes per nenes a cotxes amb superherois per nens, però creiem que cal destacar com se celebra el dia de la dona a la Sala de Jocs de l’Avinguda de Masnou, al barri de la Florida.

El passat dissabte dia 14 se celebrava el Dia de la Dona en aquesta sala, que suposava un sopar gratuït i un regal per les dones que compressin com a mínim un cartró del bingo. Les JERC l’Hospitalet volem denunciar la sorpresa que es tenia preparada per les dones: una sèrie d’estris per la cuina (un guant, un temporitzador, una fusta per tallar o un talla pizzes). Considerem que aquests obsequis l’únic que fan és promoure un masclisme que hauria d’haver-se erradicat fa dècades i uns estereotips que hem de trencar.

Al considerar totalment fora de lloc la campanya per atreure clients, vam abandonar la sala deixant diverses notes i missatges expressant el nostre desacord.


Pots llegir el comunicat en format pdf aquí.

Les JERC l’Hospitalet denunciem regals sexistes i masclistes a la Sala de Jocs de la Florida Les JERC l’Hospitalet denunciem regals sexistes i masclistes a la Sala de Jocs de la Florida
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186954

Comparteix: