< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.02
2017
Les JERC de l'Hospitalet ens sumem al Dia Internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina

La mutilació genital femenina és una pràctica brutal i cruel que pateixen avui encara milers de nenes al món. Atempta contra els drets humans fonamentals de les dones i nenes i a més comporta enormes riscos per a la seva salut. Els organismes internacionals declaren que és una violació dels drets humans, però tot i això no s'ha aconseguests actes de violència masclisa contra les nenes i dones.

Es calcula que al món 200 milions de nenes i dones són víctimes de la mutilació genital, i que cada any 3 milions de nenes en són noves víctimes. La mutilació no sols implica un risc en el moment que es produeix, sinó que repercuteix al llarg de la vida de les dones que l'han patit, amb la seva salut i amb la seva sexualitat.

Organitzacions internacionals s'han marcat el 2027 com a any per establir un pont entre Àfrica i la resta de països del món per accelerar la eradicació de la mutilació genital femenina. De fet han creat un programa que es centra en 17 països africants amb major risc, i també d'altres regions, per conscienciar famílies i comunitats que permetin posar fi a aquesta pràctica.

A Catalunya ja fa anys que es disposa d'un protocol per permet detectar casos de risc i evitar-los. Des de les JERC l'Hospitalet i ERC l'Hospitalet volem donar tot el nostre suport als diferents agents que intervenen, i posar de relleu la seva gran tasca per prevenir aquestes agressions a nenes catalanes. També ens volem sumar a les campanyes de consciènciació internacionals i demanem als governs i a les insitiucions internacionals que posin a les seves agendes la erradicació de la mutilació genital femenina, una pràctica contra els drets humans que hem d'eradicar.

Les JERC de l'Hospitalet ens sumem al Dia Internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina Les JERC de l'Hospitalet ens sumem al Dia Internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187083

Comparteix: