< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.01
2017
El dret a vot als 16 anys, al Ple de gener

Les JERC de l'Hospitalet presentem, a través del grup municipal d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet, la moció per demanar el dret a vot a partir dels 16 anys

Les JERC de l'Hospitalet de Llobregat presentarem, gràcies al grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, la moció per exigir el dret a vot dels joves de 16 anys al proper Ple municipal, que se celebrarà dimarts 24 de gener. Aquesta reclamació, una demanda històrica de les Joventuts d'Esquerra Republicana, es fonamenta en diversos motius. El principal és que els joves de 16 anys tenim obligacions penals, laborals i/o econòmiques però, en canvi, no tenim el dret d'escollir els nostres representants polítics, és a dir, els responsables de decidir totes aquestes obligacions anteriorment esmentades. Un altre motiu és que si els majors de 16 anys poguéssim exercir el dret a vot podriem implicar-nos d'una forma molt més contundent en la política, una política destinada a nosaltres però que acostuma a fer-se sense nosaltres.

Per altra banda, no són pocs els països del nostre entorn que tenen l'edat mínima de vot fixada als 16 anys: Àustria, Alemanya, Noruega, Hongria o Eslovènia en són clars exemples.

És per tots aquests motius, i d'altres, pels quals hem elaborat aquesta moció. Esperem que amb la seva aprovació l'Hospitalet sigui una ciutat favorable a aquest dret, un dret que el jovent espera amb els braços oberts.

Pots llegir el document de la moció aquí.

El dret a vot pels majors de 16 anys, al Ple de gener El dret a vot pels majors de 16 anys, al Ple de gener
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186975

Comparteix: