ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
22.05
2015
Justícia, honestedat i llibertat

Està a punt d'acabar la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig. A punt d'acabar la campanya electoral més decisiva viscuda fins ara. 

Durant aquests quinze dies de campanya electoral, i els anteriors mesos de precampanya, hem anat escoltant un munt de propostes, promeses i protestes per part dels partits que es presenten en aquestes eleccions municipals. I també ens ha donat temps de saber els punts dèbils de cadascun d'aquests partits. Però ara tot això ja s'ha acabat, a la campanya electoral li queden poques hores i ara, segons la llei electoral, és l'hora de reflexionar. De pensar quines són les propostes i projectes que més ens convencen i de decidir com volem que sigui governada la nostra estimada ciutat durant els propers quatre anys. 

Com he dit, aquesta ha estat la campanya electoral més decisiva dels últims temps i m'arriscaria a dir de tota la història recent de la democràcia. Ens trobem davant dels resultats més oberts de la nostra història recent. Uns resultats que poques persones s'atreveixen a predir 
(sense comptar les enquestes recuinades). El que estem segurs és que ens trobem davant del consistori més fragmentat de la història de Barcelona, un consistori on difícilment cap força podrà superar els 11 o 12 regidors. I davant d'aquesta situació la campanya feta pels mitjans de comunicació ha volgut insistir en una campanya a dos: o Trias o Colau. Una bipolarització que no beneficia gens a la futura governabilitat de la ciutat. 

Ara no penseu en el 24 de maig sinó més enllà, penseu en el 24 de juny quan en principi ja hauria d'estar constituït el nou consistori. Com governem i solucionem els problemes que té Barcelona? Com solucionem el problema del turisme que ofega el cor de la ciutat? Com eliminem les desigualtats entre barris? Com creem ocupació digne per fer que els i les joves no haguem de marxar? Tot això només serà possible solucionar-ho fent grans pactes de ciutat. I veieu a Trias pactant amb Colau o Colau pactant amb Trias? Els hi serà impossible perquè seran esclaus de les seves pròpies paraules dites en campanya, on han dit que no pactaran l'un amb l'altre. Però en mig de tot aquest guirigall està ERC i l'Alfred Bosch. I està en mig perquè la majoria de forces polítiques (BComú, CiU, PSC, CUP) han dit que no tindrien problema per pactar amb ell. Tothom creu que es podrien posar d'acord amb ERC i que ERC es podria posar d'acord amb ells per tal de solucionar els problemes d'aquesta ciutat. Per tal de fer-la avançar cap a l'èxit compartit. Per tal de fer avançar els 73 barris de Barcelona a la vegada. 

ERC i l'Alfred Bosch són els únics capaços de garantir la governabilitat d'aquesta ciutat, i no fent de crossa de ningú sinó liderant aquests grans pactes que necessita Barcelona. Perquè tenen clars els seus valors, els ferms principis que representen (d'esquerres, republicans i independentistes). I només fent que l'Alfred Bosch es converteixi en l'#AlcaldeBosch podrem garantir que Barcelona no queda coixa de cap d'aquests tres aspectes. I només fent que l'Alfred Bosch sigui l'#AlcaldeBosch garantirem, amb un sol vot, que Barcelona no deixi de banda cap dels seus 73 barris, que sigui una ciutat lliure de corrupció (ERC té 84 anys d'història i cap cas de corrupció) i que sigui una capital que serveixi i lideri el procés cap al #NouPaís. 

Aquest diumenge està a les teves mans fer el triplet. Guanyar una Barcelona justa, honesta i lliure. Només així podrem garantir que l'Ajuntament solucioni els problemes dels barcelonins i barcelonines, i només així garantirem que Barcelona avanci fins a esdevenir la ciutat amb més justícia social del Sud d'Europa! 

Ara és l'hora de Barcelona! #AraBarcelona #AraBosch #BCNdelSí 

10 compromisos a dur a terme en els primers 100 dies de mandat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182463 Comparteix: