< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.10
2014
Audiència Pública del districte

Les JERC Horta-Guinardó assistim a l'Audiència Pública del districte per escoltar les principals preocupacions del veïnat i per reclamar que el servei del bicing elèctric arribi als barris de muntanya del districte per poder donar a la ciutadania aquesta alternativa sostenible per moure's per la ciutat. 

Aquest dilluns 13 a les 19h es va celebrar l'Audiència Pública del Districte a la Sala Lluís Companys, la qual estava plena a besar, cosa que ja veu la poca ineficàcia de l'acció de govern per solucionar els problemes de la ciutadania. 

En aquesta Audiència, com en les dels últims mesos, hi havia moltes paraules demanades. El primer punt que es va tractar va ser els sorolls del Bar-Restaurant de la Plaça Cornudella, el qual no compleix els requisits per tenir llicència de terrassa (malgrat la té) i tampoc compleix les ordenances de soroll. El veïnat molest per la falta d'acció del govern, ja que en l'última Audiència Pública ja van exposar el problema i tot segueix igual, veuen que el districte no fa res per solucionar el seu problema que comporta una greu falta de son i malestar veïnal per culpa de l'esmentat Bar. 

El segon tema "estrella" va ser l'exposat pel veïnat del bloc de pisos del c/Santa Rosalia, 91, al barri de la Teixonera. Aquest edifici es troba en un estat totalment deporable i crític, les vigues s'esquerden i els sostres cauen dins dels mateixos pisos privats, molts del quals estan apuntalats pels bombers per intentar disminuir les probabilitats d'esfondrament a curt termini. Davant d'aquesta greu situació del veïns i veïnes la regidora només sap donar per resposta que enviarà a un tècnic del districte a supervisar l'estat d'aquest edifici, sense donar resposta a la demanda de reubicament per tal de garantir la seguretat dels i les propietaries. 
L'AV també constata els greus problemes que pateix el barri de La Teixonera a més de la insuficiència d'inversió que es dóna des de fa anys. 

Per últim les JERC Horta-Guinardó constatem davant dels veïns i veïnes assistents la falta de credibilitat del govern en el projecte d'implantació de la mobilitat sostenible al districte. Ja que amb l'oportunitat que esdevè de la prova pilot del bicing elèctric a la ciutat, per portar aquest bicing elèctric a les parts altes del districte perquè el veïnat pugui tenir la bici elèctrica com una alternativa real per moure's per la ciutat, el govern municipal la "pífia". Primer perquè fan pagar dos cops per tenir el mateix servei: Fan pagar una quota anual per poder fer ús del servei però a més fan pagar per cada cop que l'úsuari agafi la bici, fent pagar, com hem dit, dos cops pel mateix servei, suposant així un cost total aproximat del servei d'uns 250€ per l'usuari cada any. Però a més el nostre portaveu, Ricard Farin intervinent en l'Audiència, pregunta el perquè a Horta-Guinardó, un dels districtes amb més pendent de tota Barcelona, no hi ha cap estació projectada del bicing elèctric, de les 45 que hi ha per tota Barcelona. 
Aquests punts deixen clar que el govern de CiU a la ciutat i al districte no es creu la mobilitat sostenible ni intenta donar alternatives de mobilitat al veïnat del districte amb més dificultats. Perquè ni incentiva l'ús del servei, ja que fa pagar dos cops pel mateix, ni fa que arribi aquest bicing elèctric a les zones altes del districte, on de veritat es necessita aquest servei de bici elèctrica. 
Al ple del districte ERC Horta-Guinardó presentarà un prec per instar al govern municipal a portar aquest servei de bici elèctrica a les parts altes del districte. 

En definitiva, després de l'Audiència de dilluns, es constata la poca o gairebé innexistent acció de govern de CiU al districte, no solucionen els problemes urgents de la ciutadania ni tampoc tenen una idea clara de futur ni per a la ciutat ni per a Horta-Guinardó, només actuen quan els problemes els hi exploten a la cara. 

Sala Lluís Companys plena Sala Lluís Companys plena
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/178553

Comparteix: