< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.05
2016
Posicionament de les JERC Gràcia respecte al desallotjament del Banc Expropiat.

Trobem imprescindible començar el comunicat defensant fermament i reconeixent l'enorme tasca social que havia fet fins ara el Banc Expropiat, organitzant xerrades, debats, cinefòrums i altres actes de contingut social i polític, que alimenten l'esperit crític de les persones i ajuden a construir un món millor. També perquè demostra que l'autogestió ciutadana és possible i perquè ajudava a teixir xarxes de suport mutu per a les persones que ho necessitessin. Esperem que puguin reprendre l'activitat al més aviat possible

El que vam viure dilluns a la Vila de Gràcia va ser el final d'una gestió ineficaç i poc competent per part dels diferents governs municipals dels darrers anys. Tant per la manca de valentia de l'anterior ajuntament (CiU) a l'hora d'afrontar una solució permanent, com per la falta de flexibilitat del govern actual (BeCa l'hora d'atendre les demandes i sensibilitats socials i reivindicatives del col·lectiu ara desallotjat

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Gràcia (JERC - Gràcia) volem expressar el nostre rebuig a l'extrema violència amb la qual els mossos varen actuar per dissoldre la manifestació pacífica que s'estava duent a terme pels carrers de la vila el dia 23 a la nit; per part de veïnes que rebutjaven el desallotjament del Banc Expropiat, van agredir persones que tenien una actitud no violenta, i fins i tot es van donar casos de trets contra les finestres. Això no té cap mena de justificació.

També rebutgem tota la violència exercida per part de persones que es trobaven entre els i les manifestants, que de ben segur no representen el moviment en defensa del banc expropiat. La resistència pacífica sempre és la millor arma, no només per raons ètiques evidents, sinó perquè l'ús de la violència desprestigia qualsevol moviment social.

La violència només porta a més violència, destrossa el nostre entorn i fa mal a les persones. Té un afecte negatiu en la cohesió i la confiança social. No es pot fer una revolució enemistant-se amb tothom que no pensa igual i no es pot governar un país democràtic reprimint idees, manifestacions i accions amb violència física o de qualsevol mena. Els fets del dia 23 a la nit no ajuden a trobar una solució consensuada al problema i afecten greument a la tasca del Banc Expropiat.

Així doncs, les JERC - Gràcia ens posem a disposició de les necessitats del Banc Expropiat per mirar de trobar una solució política al problema perquè puguin seguir desenvolupant les seves activitats si pot ser en llocs tan simbòlics com una antiga seu bancaria, posada ara al servei de les persones. A més demanem:

1- La compareixença al Parlament del Conseller d'Interior Jordi Jané com a màxim responsable dels Mossos d'Esquadra per a donar explicacions sobre l'extrema violència mostrada per part dels cossos policials ahir a Gràcia, i demanar perdó a les persones ferides. És responsabilitat de la policia protegir la ciutadania en qualsevol cas.

2- La compareixença d'Ada Colau i d'Eloi Badia per tal de donar explicacions sobre per què no s'ha trobat una solució pactada amb el Banc Expropiat. També volem saber quines són les pors o problemes que té el govern per tal de mantenir l'ordre a la ciutat que requereixen una actuació amb extrema violència per part de la BRIMO per dissoldre una manifestació.

3- L'inici de negociacions de forma immediata entre el Banc Expropiat, l'Ajuntament i el govern del districte per tal que puguin reprendre les seves activitats en un local adequat a les seves necessitats, ambicions i simbolisme necessaris.

Font: Cooperativa Integral Catalana Font: Cooperativa Integral Catalana
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185032

Comparteix: