ACTUALITAT: NOTÍCIES

Davant la visita a Barcelona, d’aquí a uns dies, del màxim responsable de l’Església catòlica, volem fer pública la nostra aposta en defensa de la laïcitat, un conjunt de valors que comprèn la llibertat de consciència, l’autonomia de l’individu, la separació entre l’Estat i les esglésies de qualsevol signe, i la recerca de la justícia i del bé comú de tota la ciutadania. La laïcitat és un marc de relació que permet als éssers humans viure en una societat més justa basada en el respecte mutu i la convivència pacífica. Malgrat això, alguns d’aquests valors són encara una utopia al…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dissabte 26 de juliol, les JERC-Gràcia vam realitzar una paradeta participativa a plaça Revolució. Bastants vilatans es van apropar per tal de deixar la seva opinió amb post-its sobre diversos plafons de diferents temes com: Reforma laboral, medi ambient, consultes sobiranistes / Gràcia Decideix, avortament, democràcia participativa, Tribunal Constitucional / futur de Catalunya, política / polítics i polítiques, i habitatge. Ara, amb tota la informació recopilada, les JERC-Gràcia elaborarem un retorn d’aquesta on adjuntarem les diverses aportacions dels vilatans i donarem la nostra opinió sobre els diferents temes. Amb aquest acte, donem per inaugurada al barri la nostra…

Comparteix: Seguir llegint...

Ja pots comprar a Gràcia el teu abonament per l'acampada jove! Com cada any, les JERC-Gràcia tindrem a la venta els abonaments de l'Acampda Jove, el festival de música en català més important dels PPCC. Recordeu que com més aviat compreu les entrades, més barat us sortiran! Només heu de venir al Casal Francesc Macià al c/ Sant Salvador 109. Estem oberts de dilluns a dijous de 18 a 20h. Us preteneu perdre 3 nits de bogeria i diversió amb Los Delinquentes, Skatalà, Els Pets o Miquel del Roig? A què espereu? Us ho penseu perdre?

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Gràcia hem denunciat aquesta setmana el malbaratament de 6.000 euros per part de l’ajuntament del districte en un banc “de disseny” a la Plaça de Dones del 36. Així doncs, el jovent independentista gracienc, ens fem ressò de la notícia publicada al diari “l’Independent” de fa un mes, on es denunciava aquest fet. D’aquesta manera, expressem el següent: Primer de tot; el malbaratament dels recursos econòmics per part de l’ajuntament, que es permet gastar mil·lers d’euros en bancs i fonts luxoses, mentre des del govern central i la generalitat es duen a terme dures retallades per tal de…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat divendres 21, amb l'afany d'aprendre més sobre la història de la nostra vila, les JERC-Gràcia, vam organitzar una passejada històrica per les places de Gràcia, i una visita al refugi de plaça diamant. L'acte, organitzat també pel Taller d'Història de Gràcia, pretenia posar el punt i final a la nostra campanya "A Gràcia Fem Història". Si voleu veure les fotografies, visiteu la nostra galeria d'imatges.

Comparteix: Seguir llegint...

El divendres passat, ERC i JERC Gràcia, van realitzar la tradicional paradeta de sant jordi. Els militants, apart de vendre roses, van repartir als vilatants que sortiren al carrer informació sobre les campanyes de les JERC i sobre la plataforma per la consulta sobre la independència de Gràcia.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dijous 16 d'abril, les JERC-Gràcia, van realitzar una xerrada sobre dona i crisi, a l'Espai Jove de Gràcia "La Fontana". Una militant de l'organització va realitzar una exposició sobre un document de dona i crisi, que va redactar juntament amb diversos membres de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC. Per a més informació, feu un cop d'ull al document de "Dona i Crisi" de l'Espai Jove, a l'apartat de documents.

Comparteix: Seguir llegint...

La nit del passat dijous 25 de febrer, les JERC-Gràcia van procedir novament a retirar plaques franquistes de Gràcia. Aquest cop, les 8 plaques retirades ens demostren com en ple segle XXI, encara queden restes falangistes al nostre barri, davant la passivitat d'un gran nombre de veïns. Així doncs, les JERC-Gràcia, donem per finalitzada la campanya de retirada de plaques franquistes d'aquest últim any, que culminarà amb una acció de reciclatge mediàtica, per tal de conscienciar als vilatans i vilatanes.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 18 de Febrer del 2010 es va celebrar el congrés local de les JERC-Gràcia. El congrés va transcorrer amb normalitat. Es va valorar molt positivament la feina feta durant el 2009, tot i les dificultats que hagut de passar la Secció Local. S’ha animat a la militància a seguir endavant amb la feina ja que aquest any es presenta complicat. En aquest últim punt hi va posar especial èmfasi durant la cloenda la presidenta del Congrés Sandra Vélez i la veu de la Federació de la JERC-Barcelona, Gerard Gómez; qui va recordar els difícils anys de la Secció…

Comparteix: Seguir llegint...

El pasat diumenge 7 de febrer, les JERC-Gràcia van realitzat una paradeta informativa en solidaritat amb el poble d'Haití a pl/ Diamant. Una desena de militants de les JERC-Gràcia van penjar una pancarta i diverses cartolines amb informació de la tragèdia, amb l'objectiu de conscienciar els i les vilatanes per a que col·laboressin amb les ONG que estan treballant al país. Així doncs, el jovent independentista gracienc, manifestem que Haití és un país devastat que necessita la solidaritat internacional per a reconstruir-se, sempre però, respectant la seva sobirania i l'independència.

Comparteix: Seguir llegint...