< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.11
2017
Banca Ètica: Ara és el moment!

Després de les recents mesures que han pres alguns dels bancs més importants del nostre país amb l'arribada de la República, ha arribat el moment de reaccionar. 
La Banca Ètica intenta obrir-se pas des de fa anys, pèrò, que és? 

El darrer dia 21 de novembre, les JERC d’El Poblet-Sagrada Família vam organitzar una xerrada sobre models alternatius de banca i finances al bar Mos Art. En Sergi Salavert, de l’associació FETS (Finançament Ètic i Solidari) ens va explicar què és la banca ètica i per què és una alternativa als models de banca convencional amb ànim de lucre, il·lustrant-ho amb exemples de diferents entitats que operen al nostre país i explicant les diferències de model entre elles.  Per la seva banda l’Audrey Esnault del Centre Delàs d’estudis per la pau, ens va explicar la campanya que estan duent a terme sobre la “Banca Armada” per conscienciar a la ciutadania sobre la quantitat de diners que tot tipus d’entitats financeres dediquen al finançament de la indústria armamentística, utilitzant els diners que tenim dipositats en aquests bancs, a finançar armes, guerra i patiment sense que en siguem conscients.
Com a consumidors som co-responsables de les conseqüències indirectes que el nostre consum té en la nostra societat i en el món en què vivim. És per això que hem de ser conscients de les implicacions  que té consumir d’una manera determinada, en aquest cas, a quin tipus d’entitats financeres dipositem els nostres diners, i apoderar-nos per tal que el nostre consum sigui responsable i coherent amb els nostres valors i amb els drets humans, sent agent actiu per millorar allò que no ens agrada.
Què i com consumir és també una decisió política, i hem de prendre partit en cada àmbit de la nostra vida per tal de construir el món que voldríem!

Acte Banca Ètica Acte Banca Ètica
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189604

Comparteix: