< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2013
En temps de crisi, botigues de barri

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC considerem que és més important que mai que tots els veïns i veïnes prenguem consciència de la situació de crisi profunda que estant patint els nostres comerços. També cal considerar la liberalització d’horaris i la precarització de les condicions laborals que representen les grans empreses i superfícies.
El comerç localitzat en trama urbana vertebra les nostres ciutats, genera ocupació, seguretat, relacions socials, integració, distribució de la riquesa i a l’hora ajuda a combatre l’especulació urbanística. A més a més, el model comercial de Barcelona, propi d’una ciutat mediterrània, està basat en petit i mitjà comerç.
La dinamització del comerç especialitzat, amb productes de qualitat, botigues singulars amb segell propi i la creació d’empreses familiars ajuda a rebre una atenció més personalitzada i un millor tracte cap als consumidors. A més a més, el desenvolupament d’oficis especialitzats i la subsistència de negocis familiars genera una major distribució de la riquesa, ja que els diners que s’inverteixen, es queden al barri. Com a republicans que som, també creiem en els avantatges ecològics que suposa el comerç de proximitat, evitant l’especulació de les grans empreses, així com el transport d’aliments o el número d’intermediaris que inflen el preu del producte final en detriment del client i el seu productor.
En definitiva, les JERC i ERC apostem per donar més vida al barri, fomentant les relacions socials entre botigues, associacions, comerços, i productors. En temps de crisi, botigues de barri! 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/151455

Comparteix: