ACTUALITAT: CAMPANYES

Campanya de les JERC Eixample pel 8 de març 

Les dones joves de les classes populars denunciem avui Dia Internacional de les Dones Treballadores la divisió sexual del treball que patim i ens explota. Tal i com evidencien aquestes dades els nois joves no dediquen ni la meitat del temps que nosaltres a les tasques que sostenen gratuïtament i invisiblement tot el sistema econòmic: les tasques domèstiques i de cura de la vida i les persones. Aquest fet és la màxima evidència de les aliances entre el sistema econòmic capitalista i el sistema patriarcal, que ens condemnen a un futur de desigualtat, menys drets i violències. Us animem a…

Comparteix: Seguir llegint...

En motiu de la "Vaga de totes" convocada pel dimecres 22 d'octubre, volem donar a conèixer les reivindicacions del moviment feminista en l'àmbit de l'economia i mostrar les diferents visions del tema que es donen dins el feminisme. 

És per això que les JERC Eixample organitzem una xerrada per al proper dimarts 21 d'octubre a les 19:30 al nostre Casal que porta per títol "Què és l'economia feminista?" i que anirà a càrrec de Mireia Salazar, economista i activista feminista. Així doncs, us esperem a totes i tots dimarts que ve al Casal Pi i Sunyer (C/Villarroel,107) per tal de compartir opinions i punts de vista i formar-nos per a poder defensar amb les màximes garanties els valors d'igualtat que reivindica el moviment feminista. Us hi esperem!

Comparteix: Seguir llegint...

En el nostre dia a dia sovint fem ús de paraules com "lògic", "argument", "racional" o "veritat", però... què volen dir realment aquests termes?

Aquest divendres començarem a indagar-ho  amb en Martí Bridgewater en un xerrada on farem un cop d'ull a algunes eines bàsiques de lògica informal que ens serviran per pensar, discutir i analitzar discursos amb una actitud crítica i d'examinació racional. Una democràcia no s'entén sense la participació directa dels seus ciutadans i ciutadanes però, per això, primer, necessitem fomentar l'esperit crític i perfeccionar la capacitat de raonament i argumentació entre totes. Així doncs, divendres a les 19h t'esperem al Casal Pi i Sunyer (Carrer Villarroel, 107) per iniciar la formació en aquest aspecte. No hi faltis!

Comparteix: Seguir llegint...

 La República no és simplement un Estat sense rei, sinó que és la comunitat de ciutadans i ciutadanes lliures i iguals que es garanteixen mutuament drets i llibertats.

Però, què és el republicanisme? Quin model d’Estat defensen els republicans? Com es relacionen el republicanisme i altres ideologies, com la democràcia, el socialisme o el liberalisme? Com podem fer del nostre país, una República? Quins són els valors republicans? Per a respondre a tots aquests interrogants i aprofundir sobre què és el Republicanisme, des de les JERC Eixample hem organitzat aquestes jornades, que es celebraran els divendres 14, 21, 28 de febrer i 7, 14 i 21 de març a la Casa Groga de l’Eixample (c/Ali Bei 120, L1 Arc de Triomf). Després de tots els actes hi haurà pica-pica a…

Comparteix: Seguir llegint...

Et preocupa no trobar feina? Perdre-la? Haver de marxar fora per poder-ne trobar?  Has sentit a parlar de l'emprenedoria? Creus que un jove té possibilitats? Quina mena de projecte pot servir alhora per emprendre i aportar quelcom a la societat? Saps com funciona una cooperativa? 

Doncs vine a descobrir tot això el proper dimarts 17 de desembre a les 18h 30 al Casal Pi i Sunyer de l'Eixample (c/ Villaroel 107), on comptarem amb l'Andreu Criquet (militant de les JERC i membre del CJB), Barcelona Activa (agència de desenvolupament local de l'Ajuntament de Barcelona) i dos joves emprenedors que compartiran la seva experiència amb nosaltres.  No t'ho perdis, jove, enfronta't al present!

Comparteix: Seguir llegint...

Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC considerem que és més important que mai que tots els veïns i veïnes prenguem consciència de la situació de crisi profunda que estant patint els nostres comerços. També cal considerar la liberalització d’horaris i la precarització de les condicions laborals que representen les grans empreses i superfícies. El comerç localitzat en trama urbana vertebra les nostres ciutats, genera ocupació, seguretat, relacions socials, integració, distribució de la riquesa i a l’hora ajuda a combatre l’especulació urbanística. A més a més, el model comercial de Barcelona, propi d’una ciutat mediterrània, està basat en petit i…

Comparteix: Seguir llegint...

Ja fa tres segles que els Països Catalans vam perdre les nostres institucions, la nostra sobirania nacional i en definitiva, les nostres llibertats com a poble. Tot plegat arran d'una desfeta militar davant l'exèrcit borbònic que va iniciar el que seria una llarga imposició per la força: la de la unitat "d'Espanya". Des d'aleshores, ni monarquies, ni repúbliques, ni "democràcies", ni dictadures no ens han permès decidir el nostre futur, ans al contrari, sovint ens han volgut esborrar de la memòria el nostre passat. Malgrat totes les dificultats, hem sobreviscut com a poble, unes vegades suportant imposicions més ferotges i…

Comparteix: Seguir llegint...