< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.01
2014
La Puta i la Ramoneta arriba a la CUP

“La consulta s'ha de celebrar tant sí com no, amb permís de l'estat o sense”. Així és com la CUP ha donat a conèixer, per veu del seu diputat al Parlament Quim Arrufat, que s'abstindrà en la votació d’aquest dijous 16 de gener al Parlament de Catalunya per demanar al Congrés de Diputats el traspàs de la competència per convocar un referèndum per l’autodeterminació.

Una decisió que a priori sembla sorprenent tenint en compte el suport explícit que aquesta formació va donar en el seu moment tant a ERC, CiU i ICV-EUiA en l’acord sobre la data i pregunta de la consulta del poper 9 de novembre de 2014. Ara, però, han decidit baixar-se del carro, desmarcar-se de la ruta fixada per totes les formacions sobiranistes, i optar per una altra via. Una postura incomprensible a aquestes alçades i que fa mal al país, al poble i al procés sobiranista. I és que en moments com aquests la història ens reclama a TOTS que deixem de banda partidismes i divergències i que caminem TOTS JUNTS per aconseguir l’autodeterminació del nostre poble.

La decisió d’abstenir-se en la votació del Parlament es fa difícil d’entendre per part dels qui fins ara han vingut proclamant la ‘unitat popular’. Una unitat que amb la fugida de la CUP es fa difícil d’assolir. I és que amb aquesta abstenció es dificulta molt que la proposta avalada per ERC, CiU i ICV-EUiA pugui aconseguir les dues terceres parts de la cambra (90 diputats) necessàries per tirar la votació endavant.

Així doncs, i després d’aquesta sorprenent decisió, no sembla descabellat pensar que la CUP i tots els seus diputats només van donar suport signant la proposició de llei i la convocatòria del ple extraordinari per no obstaculitzar el procés, i no perquè realment es creguin la voluntat de la majoria del poble de Catalunya.

D'aquesta postura se'n desprèn una gran decisió de partit i alhora covarda per el conjunt del país. Ara si que s'hi val obstaculitzar el procés? Tantes crítiques cap al PSC i la ‘Tercera Via’ proposada per alguns membres d’Unió Democràtica i la sorpresa ens la dóna la CUP...! Incomprensible! No és pas ara quan hi ha d'haver la famosa ‘unitat popular’ de la que fins ara se n’han omplert tant la boca? Baixen del carro abans d'hora? Realment treballen pel país o ja mostren aquells tics partidistes que tant han criticat i s'han omplert la boca de no realitzar? Senyors, la PUTA i la RAMONETA passa per la CUP. 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/175615

Comparteix: