Ahir vam presentar la moció pel dret de vot als 16 anys al ple municipal de Badalona, que va ser aprovada amb els únics vots en contra de PP i C's.

Compromeses en seguir avançant fins assolir el reconeixement del sufragi als 16 anys, ahir vam presentar la moció al ple municipal de la nostra ciutat, juntament amb les companyes de SEPC, JEV, L'espurna  i el Consell de Joventut de Badalona. Vam obtenir l'aprovació d'aquesta amb els únic vots en contra de PP i C's. Cal afegir que estem molt orgulloses de que la nostra ciutat sigui referent dels drets del jovent, i  seguirem treballant per una democràcia on podem ser escoltades!

Comparteix: Seguir llegint...

El passat divendres 25 de novembre, el dia en contra de la violència en vers les dones, les JERC Badalona vam estar presents a diversos instituts de la ciutat.

Des de les Joventuts d'Equerra Republicana vam voler aportar el nostre gra de sorra a aquesta diada des d'un terreny que considerem fonamental: la formació del jovent. És per això que vam ser presents a la entrada dels instituts de Badalona per repatir octavetes a l'estudiantat amb el manifest "Destruïm el masclisme d'arrel" per a conscienciar, informar i recordar que aquesta lluita la fem entre totes i cada una de nosaltres. Només juntes podrem, com deia la campanya del dia 25, destruïr d'arrel el masclisme. Podeu accedir al manifest en el següent enllaç.

Comparteix: Seguir llegint...

Comunicat de les JERC Badalona respecte a les declaracions del regidor Miguel Jurado al Ple Ordinari del dimarts 26 de juliol.

El masclisme és una actitud que, desgraciadament, encara avui dia en ple segle XXI segueix vigent a un nivell institucional. Les proves d’això són els comentaris que, no per primera vegada, Miguel Jurado Tejada (regidor del PP a Badalona) va fer aquest dimarts 26 de juliol al Ple municipal. El regidor es va oferir a acompanyar a l’Agnés Rotger i Dunyó, regidora d’Esquerra, al barri de Sant Roc, insinuant així que al ser una dona tindria por d’anar sola pel barri esmentat. La qüestió és que aquesta classe de comentaris que pronuncia (no pas poc freqüentment) un representant de la…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

L'any 1993, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el dia 22 de març Dia Mundial de l'Aigua, amb l'objectiu de posar de manifest la importància dels recursos hídrics per la supervivència de les comunitats. Si fa 25 anys la disponibilitat d'aigua potable, sanejada i assequible al planeta era un repte que calia afrontar, l'augment del consum i el canvi climàtic han agreujat la situació.

La sobreexplotació de la xarxa hidrogràfica dels Països Catalans suposa un atac flagrant a la fauna i flora dels espais fluvials arreu del territori. Si la sequera del 2008 va ser un avís, l'única forma real de poder mantenir un cabal digne als nostres rius és mitjançant el consum responsable.   És inevitable parlar de la Tordera i el Besòs si ens referim a la sobreexplotació dins el nostre territori. Per cada gota que acaba malgastada, els nostres deltes, espais únics i de cabdal importància per la biosfera, retrocedeixen front l'aigua d'un mar en continu creixement pel desgel dels pols.…

Comparteix: Seguir llegint...

Avui el masclisme ens ha tocat de aprop amb nou cas d’agressió sexual que ha commocionat el Maresme. Els Mossos d’Esquadra investiguen la violació d’una dona de 42 anys, veïna de Mataró, el passat 28 de desembre prop de l’estació de Sant Andreu de Llavaneres. La dona va haver de ser hospitalitzada degut a la brutalitat de l’agressió.  

Cal que anomenem les coses pel seu nom, aquesta dona va ser violada i agredida pel simple fet de ser dona. No importa l’hora, per on caminés o com anava vestida; l’únic culpable és l’agressor. Aquest no és un cas aïllat. Als Països Catalans, el 2017 va acabar amb més de 25.000 denúncies registrades per violència masclista, i això tenint en compte que la majoria de dones no denuncien sabent que seran qüestionades un i milions de cops per la justícia, i amb una mitjana de més de 2 feminicidis per mes. Aquest 2018 hem d’acabar amb la violència masclista…

Comparteix: Seguir llegint...

El 21 de Desembre se’ns presenten unes eleccions il.legítimes, imposades per l’Estat i en un context de repressió i de violència estatal impròpia d’una democràcia.

El país necessita la defensa de les seves institucions i de la República, el rebuig frontal a l’article 155 i la llibertat immediata dels nostres presos polítics. És per això que les JERC hem decidit, a contracor, presentar-nos de la mà d’Esquerra Republicana  a unes noves eleccions , molt allunyades del que ens agradaria, per guanyar un cop més a les urnes. Necessitem que la veu de la gent jove sigui al Parlament perquè no entenem la construcció d’un nou país sense la participació del jovent. És per això que el passat 8 de novembre vam escollir els i les…

Comparteix: Seguir llegint...

En el moment de la constitució del Consell Comarcal del Maresme el 2015, les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb ERC vam considerar que seria una oportunitat pel jovent, mitjançant les JERC, tenir respresentació dins d’aquest òrgan. 

Tot i que el Consell Comarcal del Maresme és un òrgan molt poc transparent, l’entrada a govern d’ERC, a través de la Vicepresidència del Consell i de dues conselleries delegades, i la futura assumpció de la presidència prevista per al cap de dos anys segons el pacte de govern, es va veure com una bona oportunitat per part de les dues organitzacions per liderar un canvi en el funcionament d’aquest organisme. En concret, el fer-se càrrec per part d’ERC de l’àrea de Joventut es va considerar una molt bona oportunitat per a impulsar les polítiques de joventut transformadores a la…

Comparteix: Seguir llegint...