Ahir vam presentar la moció pel dret de vot als 16 anys al ple municipal de Badalona, que va ser aprovada amb els únics vots en contra de PP i C's.

Compromeses en seguir avançant fins assolir el reconeixement del sufragi als 16 anys, ahir vam presentar la moció al ple municipal de la nostra ciutat, juntament amb les companyes de SEPC, JEV, L'espurna  i el Consell de Joventut de Badalona. Vam obtenir l'aprovació d'aquesta amb els únic vots en contra de PP i C's. Cal afegir que estem molt orgulloses de que la nostra ciutat sigui referent dels drets del jovent, i  seguirem treballant per una democràcia on podem ser escoltades!

Comparteix: Seguir llegint...

El passat divendres 25 de novembre, el dia en contra de la violència en vers les dones, les JERC Badalona vam estar presents a diversos instituts de la ciutat.

Des de les Joventuts d'Equerra Republicana vam voler aportar el nostre gra de sorra a aquesta diada des d'un terreny que considerem fonamental: la formació del jovent. És per això que vam ser presents a la entrada dels instituts de Badalona per repatir octavetes a l'estudiantat amb el manifest "Destruïm el masclisme d'arrel" per a conscienciar, informar i recordar que aquesta lluita la fem entre totes i cada una de nosaltres. Només juntes podrem, com deia la campanya del dia 25, destruïr d'arrel el masclisme. Podeu accedir al manifest en el següent enllaç.

Comparteix: Seguir llegint...

Comunicat de les JERC Badalona respecte a les declaracions del regidor Miguel Jurado al Ple Ordinari del dimarts 26 de juliol.

El masclisme és una actitud que, desgraciadament, encara avui dia en ple segle XXI segueix vigent a un nivell institucional. Les proves d’això són els comentaris que, no per primera vegada, Miguel Jurado Tejada (regidor del PP a Badalona) va fer aquest dimarts 26 de juliol al Ple municipal. El regidor es va oferir a acompanyar a l’Agnés Rotger i Dunyó, regidora d’Esquerra, al barri de Sant Roc, insinuant així que al ser una dona tindria por d’anar sola pel barri esmentat. La qüestió és que aquesta classe de comentaris que pronuncia (no pas poc freqüentment) un representant de la…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Els dies 13, 14 i 15 d’abril, les JERC Maresme i Baix Besòs vam celebrar l’Escola de Formació Regional a Hostalets de Pierola, comarca de l’Anoia. Aquesta va ser la Xa edició i va comptar amb més de 40 militants d’ambdues comarques. L’Escola de formació serveix per instruir-nos, debatre i formar-nos en diversos àmbits per tal de seguir sent l’organització juvenil de referència del Maresme i Baix Besòs.

Dijous 12 d’abril al matí, després d’arribar, vam rebre la benvinguda per part de na Bastanist Cucurella, portaveu del grup municipal d’ERC a l’ajuntament d’Hostalets de Pierola. Després d’aquesta breu benvinguda i explicació de la història del poble, vam començar una dinàmica de coneixença i, abans de dinar, vam treballar la perspectiva de gènere en unes formacions no mixtes. Després de dinar vam fer una xerrada i anàlisi de textos sobre el socialisme, tant des de la vessant més històrica fins a l’aplicació més concreta a dia d’avui als Països Catalans i com els joves organitzats hem de lluitar per…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat octubre PDECAT presentava una moció sobre la planificació de la mobilitat al Consell Comarcal del Maresme. Aquesta moció va ser presentada sense consensuar amb les entitats del territori i els ens locals de la comarca. Un dia abans que es portés a votació al Ple del Consell Comarcal, les JERC Maresme i Baix Besòs vam emetre un comunicat demanant el consens i l’ampliació de la participació del territori, degut a que es platejaven un seguit de consideracions i propostes per a ser tingudes en el Pla de Mobilitat que s’està redactant des del departament de Territori de la Generalitat. 

La pressió que vam generar va forçar al PDECAT posposar la presentació d’aquesta moció per treballar-la conjuntament amb d'altres agents polítics i socials en la Mesa de Mobilitat, on estan representats els partits polítics amb representació comarcal i la Plataforma Preservem el Maresme.   Les JERC del Maresme i del Baix Besòs vam elaborar, en un temps rècord, un conjunt d'esmenes pensades des de les necessitats del jovent de la nostra comarca. Per aconseguir un model de mobilitat sostenible, de classe i de qualitat encara fa falta molt de treball amb el conjunt d’agents implicats, però es van acceptar un seguit d’esmenes…

Comparteix: Seguir llegint...

Avui, com cada 25 de novembre, reivindiquem el dia contra la violència VERS LES DONES. Commemorem aquest dia l’assassinat de les germanes “mariposa”, activistes polítiques que es va oposar a la dictadura dominicana trujillista.

Avui dia encara és vigent la violència vers les dones, sustentada per un sistema heteropatriarcal perpetuat pel sistema de producció capitalista. Malgrat que el feminisme és un tema candent actualment, segueix creixent el nombre de dones víctimes de violència de gènere. En els últims anys, el percentatge de violència masclista entre joves no ha parat de créixer i el que encara és més preocupant, sembla que els joves han perdut la consciència del que vol dir la violència masclista i és que la majoria creu que només ho és la física o sexual, i no per exemple el control sobre…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat cap de setmana 29 i 30 d'octubre  les JERC del Maresme i Baix Besòs vam realitzar la II Tancada Regional al Mas Pujolar, a Viladrau. L’eix de la Tancada era revisar i dur a debat les nostres dinàmiques de funcionament per tal de millorar-les i continuar esdevenint el jovent de referència. 

Només arribar vam fer una dinàmica de coneixença. Tot seguit vam parlar de l'estructura orgànica de les JERC i quina és la funció de cadascun dels òrgans.  Després de dinar ens vam dividir en grups sobre què volem que siguin les JERC en diversos àmbits quotidians, per posteriorment posar-ho en comú.  Seguidament la comissió redactora dels estatuts de les JERC ens va explicar quina és la seva tasca i vam debatre sobre el contingut d'aquests, ja que estem en procés de canviar-los. Després d'això, i en els mateixos grups en els que hem treballat vam debatre sobre la ponència política…

Comparteix: Seguir llegint...