Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

19.06
2015
No tanquem els ulls, tanquem els CIE

Des dels inicis de la seva existència, els Centres d’Internament d’Estrangeria s’han plantejat com a aliens al sistema penitenciari establert, fet que permet unes condicions i uns tractes indignes allunyats, es podria dir que exageradament, fins i tot dels que es viuen a les presons d’arreu de l’estat espanyol. 

L’existència d’aquests centres viola, en primer lloc, el dret a migrar i un cop internades les persones, viola drets tant fonamentals com el de la higiene, la salut i la seguretat física i psicològica. Sota el pretext d’una suposada regulació d’estrangeria, la realitat es tradueix en pràctiques xenòfobes i racistes que ataquen la integritat de la persona permetent, a més, el mínim de supervisió externa i sense oferir cap tipus de transparència. Els CIE segueixen sent una institució totalment opaca malgrat els múltiples intents de moviments i entitats pels drets humans i antiracistes d’accedir a les dades dels centres al llarg dels últims anys.

Davant la impunitat i l’immobilisme vigents, diferents col·lectius activistes s’han sumat per a la creació de la Plataforma Tanquem els CIE que ha iniciat una campanya sota el lema “No tanquem els ulls, tanquem els CIE” i amb el hashtag #sobrenraons que té com a objectiu el tancament definitiu, en primer lloc, del CIE de Zona Franca i finalment els de tot l’estat i que convoca una manifestació per aquest dissabte dia 20 de Juny davant el Centre d’Internament d’Estrangeria de Zona Franca, Barcelona.

Isaura Gonzàlez
  • Isaura Gonzàlez
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186492

Comparteix: