Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

06.11
2015
No ens rendirem i reivindicarem amb força el que sem!

Un cop més, s'apropa la diada nord catalana: 356 anys de resistència als 356 anys de voluntat politica francesa per eliminar qualsevol rastre de cultura catalana. Recentment, en nom de la República Francesa; llibertat, igualtat, fraternitat. Una voluntat d'uniformitzar el territori i posar en marxa un genocidi lingüístic i cultural de les llengues "regionals" com són el català, l'occità, el basc, el bretó, el cors i l'alsacià.

Malgrat això, els catalans de Catalunya nord encara sem vius i com cada any sortirem al carrer el 7 de novembre denunciant i commemorant el Tractat els Pirineus signat el 1659 ,per Louis XIV de França i Felip IV de Castella, sense l'acord de les corts catalanes. Tractat que va separar el Rosselló i part de la Cerdanya del Principat i ens impedirà formar part de la República Catalana.

Enguany, és un moment decisiu. A tocar de les eleccions regionals que ens volen diluir en una macro-regió, reivindicarem, més que mai, que Catalunya Nord vol un nom i vol un estatut propi. Necessitem una institució que tingui en compte la nostra particularitat, la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat. No ens rendirem i reivindicarem amb força el que sem.

Emma Soler
  • Emma Soler
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186523

Comparteix: