Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

16.01
2015
No deixem escapar la nostra oportunitat!

El dimecres dia 14 de gener el president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l’oposició i president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, van anunciar un acord per tal de convocar eleccions al Parlament de Catalunya pel pròxim 27 de setembre. Tot i així, aquestes no seran unes eleccions normals, ni ho poden ser, ni volem que ho siguin. El 9N 2.350.000 persones van sortir a votar fent un acte de desobediència i dient que Catalunya té dret a decidir el seu futur. El compromís, doncs, és amb tot el poble de Catalunya, i la data és l’acordada. 

Les pròximes eleccions al Parlament català han d’esdevenir un plebiscit per a poder exercir la independència. Ens cal un mandat democràtic que ens permeti com a subjecte polític exercir la nostre llibertat i començar a treballar per desenvolupar tot allò que comporta tenir un estat.

És evident que aquestes eleccions no són l’escenari ideal, ni la data és la que els republicans volíem ni és la millor manera per celebrar un referèndum, però l’estat espanyol, amb la seva negativa de permetre exercir el nostre dret democràtic a decidir, ens ha empès a aquesta opció.

Els següents mesos, doncs, seran decisius. Cal que ens cordem els cinturons i ens preparem per no descansar ni un moment. Cal convèncer encara a molta gent per a que es sumin al projecte de l’independentisme i això depèn de nosaltres.

Al maig hi haurà una primera volta, una primera oportunitat per tal de fer arribar des de cada vila i cada ciutat el nostre missatge, i fer que la República Catalana estigui més a prop. No la deixem escapar. Ara és l’hora!

Gerard Gómez del Moral
  • Gerard Gómez del Moral
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/180050

Comparteix: