Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

01.05
2015
Implicar-nos en la defensa dels nostres drets socials i laborals, és defensar també el nostre futur com a poble

Aquest proper divendres, un any més, és el dia 1 de maig, dia del treballador. Les mobilitzacions que es fan cada 1 de maig algunes persones poden considerar que es fan sense sentit, i que es continuen fent perquè "és allò que s'ha fet sempre". 

Malhauradament, és un dia, que cada any serveix per recordar les revindicacions, les legítimes aspiracions, i el dret dels treballadors i treballadores dels Països Catalans, a tenir un lloc de treball, i un lloc de treball digne.

Per aquest motiu, les JERC, hem d'estar al costat de totes aquelles persones, que degut al sistema econòmic imperant, basat en els resultats a curt termini, té uns efectes desatrossos envers la seguretat dels treballadors, la qualitat del treball, l'estabilitat, i l'aplicació de condicions de treball dignes.

Cal estar al costat d'aquestes lluites, dia a dia, i també en les mobilitzacions al carrer. I sobretot perquè com a joves, alguns treballant, estudiant, o a l'atur ens hi juguem molt.

Els principis de sortida de la crisi econòmica i recuperació de l'ocupació que ens anuncien, no aporten bones notícies. Els joves som un dels col·lectius més afectats de l'actual situació del mercat laboral: temporalitat creixent, precarietat laboral, condicions salarials a la baixa... I tots els efectes que això comporta: la impossibilitat d'emancipació efectiva, o pèrdua de poder adquisitiu, entre molts d'altres.

Implicar-nos en la defensa dels nostres drets socials i laborals, és defensar també el nostre futur com a poble, ja que l'emancipació nacional ha d'anar lligada a un canvi de model econòmic, social i laboral, i cal que ens hi impliquem amb la mateixa intensitat com ho fem en d'altres àmbits.

Pau Presas
  • Pau Presas
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186471

Comparteix: