Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

07.09
2014
Guanyem la independència!

Fa mesos que tenim el 9N marcat al calendari com una data clau per a l’esdevenir del nostre país. I després de diversos passos, entrebancs i esglaons superats ja el tenim aquí. Volem que el procés participatiu del 9N sigui un èxit, malgrat que aquest no sigui el que volíem, ni ens doni el mandat democràtic que necessitem per declarar la independència, però tenim clar que ha de ser un èxit perquè ningú tingui cap excusa per frenar el procés i fer-se enrere. 

I l’èxit d’aquest diumenge depèn en bona part de la participació del jovent, sobretot d’aquells que voten per primera vegada, de 16 i 17 anys, que tindran l’oportunitat de participar en una data històrica. Perquè sabem que el jovent és imprescindible, les JERC hem fet una campanya davant dels instituts i entre el jovent, i perquè sabem que som i volem ser claus, les JERC vam demanar en una pregunta al Parlament que el Govern destinés més esforços per informar, fomentar i impulsar el vot jove el proper 9N.

Els i les joves estem protagonitzant un procés on ens hi juguem el futur. No tenim al davant només una decisió sobre quin serà el proper Govern o el proper Parlament, sinó que tenim la capacitat de decidir quin futur volem per a Catalunya i quin futur volem pels joves. I tenim molt clar que només amb un Estat, amb una Catalunya independent, podrem tenir les oportunitats que se’ns han arrabassat. Per tant, aquest diumenge, podem començar a guanyar el futur. Sortint al carrer, omplint els locals de participació, fent cues davant les urnes i, en un acte de dignitat, protagonitzant novament la revolució democràtica que ens portarà a la llibertat. El jovent no tenim por i sabem que depèn de nosaltres fer possible l’impossible. Així que en aquestes hores que ara queden us encoratjo a animar totes les persones del vostre entorn i fer realitat el somni. Guanyem la independència!

Marta Vilalta
  • Marta Vilalta
  • Diputada de les JERC al Parlament de Catalunya
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/180015

Comparteix: