Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

19.09
2014
Fem realitat el somni

Aquest mes de setembre ha començat amb molta força i energia, preludi del que serà una tardor moguda, frenètica i històrica. 

Tot just fa una setmana, dos milions de persones ens vam reunir al llarg de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona i vam realitzar el que segurament és la demostració de força més gran que ha fet cap país d'Europa.

Aquesta setmana, continuava la feina. Durant el debat de política general que es va celebrar a la seu del Parlament de Catalunya, es va tornar a fer evident per part de CiU, ERC, ICV i la CUP la voluntat ferma d'avançar cap a la consulta i fer aquest somni realitat.

Ahir, 18 de setembre, va ser un altre gran dia per a totes i tots nosaltres. Escòcia va sortir a votar de forma massiva per respondre la pregunta de si havia o no de ser un estat independent. És evident que per als independentistes és un mal resultat; nosaltres, solidaris amb el poble d'Escòcia volíem que guanyés el SÍ i es posés fi als 300 anys de domini britànic de la nació, però no va poder ser. Tanmateix, els escocesos van poder celebrar amb total normalitat democràtica aquest referèndum que sense cap mena de dubte significa i representa un bon pas endavant.

I avui nosaltres, hem aprovat la llei de consultes. Ja tenim l'eina legal que ens ha de permetre fer la consulta amb totes les garanties. La història, com veieu, va ràpid. Ens esperen unes setmanes frenètiques. Així que cordeu-vos els cinturons i a pencar, que aquesta tardor farem realitat el nostre somni! Endavant!

Gerard Gómez del Moral
  • Gerard Gómez del Moral
  • Portaveu de les JERC
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179972

Comparteix: