Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

07.02
2014
És el nostre cos, nosaltres decidim

El 2014 és un any que marcarà un abans i un després en les nostres vides. És l’any en que, part de la nostra nació podrà decidir sobre el seu futur, però també és l’any en el que podem perdre molts dels drets aconseguits gràcies a la lluita de moltes generacions de lluitadores que ens han precedit.

El govern espanyol, de la mà de l’ala més retrògrada de l’església, està perpetuant un seguit d’atacs contra els nostres drets com a dones. Invisibilitza la violència masclista i justifica reduint-la a un fet “privat i familiar”, maquillant les xifres oficials i retallant aquells organismes que fan prevenció i protecció de dones maltractades. Ens infantilitza, llevant-nos el dret a decidir sobre la nostra vida, decidint per nosaltres com i quan hem de ser mares, donant el missatge de que no som “dones completes” si no ho som, o el que és pitjor, acusant-nos de ser assassines en el cas que ens quedem embarassades i decidim que no vulguem seguin endavant.

De motius ens en sobren, per combatre aquests atacs des de tots els àmbits on les JERC hi som presents, com hem vingut fent fins ara. Des del moviment feminista s’ha organitzat aquest mes el #Febrerfeminista per donar una resposta contra les retallades en drets de les dones, i en particular contra l’avantprojecte de la nova llei de l’avortament. S’estan organitzant diverses convocatòries al llarg del territori a les que us animo a sumar-vos, i a organitzar-ne de noves.

Cap pas enrere en els nostres drets! Ni cap ministre, ni cap govern, ni cap església podrà decidir sobre el nostre cos! 

foto_silvia_casola.gif
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/113221

Comparteix: