Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.04
2014
El 25 d'abril decidim País Valencià!

Com cada any, els carrers de València s’ompliran de gent per tal de commemorar el 25 d’abril, 307 anys després de la derrota dels maulets a Almansa. Des de llavors els valencians i valencianes hem perdut la capacitat de governar-nos a nosaltres mateixos per “justo derecho de conquista”. 

307 anys després, amb un País Valencià que ha de veure com el seu jovent, el més preparat de la història, ha d’exiliar-se per buscar-se el seu futur, la situació és insostenible. No només pels 20 darrers anys de governs de la dreta antivalenciana del PP, sinó per una relació d’absoluta dominació per part de l’Estat espanyol que ens ha portat a perdre gran part de la nostra autonomia. O és que algú dubta que Fabra va tancar RTVV a les ordres de Montoro?

En aquestos moments, queda més clar que mai, i la societat valenciana ho té molt clar, que el País Valencià necessita un canvi. Però no qualsevol canvi, de res servirà canviar de jugadors, el PP per un hipotètic govern tripartit, si el joc continua sent el mateix: Espanya mana i el País Valencià paga, calla i obeeix.

L’autèntic canvi que necessita el País Valencià passa per un canvi del joc, un canvi en la relació amb l’Estat, que passa per fer que els valencians i valencianes puguem decidir sobre tot allò que ens afecta com a poble i, per suposat, sobre quin País volem i amb qui el fem.

Joan Vea
  • Joan Vea
  • Portaveu de les JERPV
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179930

Comparteix: