Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

06.03
2015
Dones lliures en una terra lliure!

El masclisme està de moda, sobretot entre els més joves. Replicar determinats comportaments masclistes que creixem desterrats, i no ser conscients que estem exercint masclisme és un fet molt normalitzat entre el jovent. I és què, el masclisme està més invisibilitzat i acceptat que mai. Les JERC no podem girar-li l’esquena a aquesta situació, la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones forma part del nostre ADN. No entenem la societat sense igualtat de drets i oportunitats.

En ple segle XXI la igualtat efectiva no està assolida, i tot i que hem tendit cap a una igualtat legal, els governs neoliberals actuals busquen fer un retrocés en els drets conquerits per les dones gràcies a la lluita feminista. Desigualtat salarial, dificultat per accedir a llocs de poder, per fer-nos visibles als mitjans de comunicació, per visibilitzar les desigualtats i masclismes quotidians, la violència masclista o els atacs constants als nostres drets sexuals i reproductius, són algunes de les desigualtats estructurals que encara patim avui.

Però què podem fer nosaltres davant aquesta situació? Doncs cal que comencem per formar-nos, conèixer quin és el marc en el què ens movem i fer visibles tots els masclismes que ens envolten. Denunciar les situacions que vivim o observem, fer reflexionar al nostre entorn sobre els seus comportaments, exigir als governs locals i institucions que actuïn a favor de la igualtat efectiva... i organitzant-nos i sortint al carrer per reclamar que volem una societat de dones lliures!

Ens sobren motius per seguir lluitant, el 8 de març, i tots els dies!

Sílvia Casola
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona
  • 05/06/2015
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/181722

Comparteix: